Tenis

"Najveća pobjeda u karijeri"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.07.2009.
"Najveća pobjeda u karijeri"
Foto: Ivan Lacković

Hrvatska se plasirala u polufinale Davis Cupa gdje će igrati protiv Češke. Ključni treći bod osvojio je Marin Čilić koji je tako uzeo dva boda Amerikancima, a svoj drugi meč s Jamesom Blakeom okarakterizirao je jednim od najvećih mečeva u karijeri...

Dvije pobjede Marina Čilića i jedna Ive Karlovića odvele su Hrvatsku u polufinale Davis Cupa, a Amerikance i treću put u međusobnim dvobojima ostavile poraženima. Čilićeva pobjeda protiv Jamesa Blakea treći dan posebno je proslavljena, što je i očekivano obzirom da je bila ključna - treća.

"Odigrao sam od prvog poena sjajan meč u odličnoj atmosferi. Publika me nosila tijekom cijelog meča, u trećem setu imao sam break pa se malo situacija zakomplicirala, ali igra nije padala. Publika me ponovno podigla u četvrtom setu, stigao sam do ranog breaka i bilo je lakše igrati. Ovo je definitivno najveća predstava u kojoj sam igrao i jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Donio sam dva boda Hrvatskoj i presretan sam", rekao je Čilić.

Čilić je pohvalio Jamesa Blakea koji je također odigrao vrlo dobar meč. "Blake je bio odličan, nije bilo lako igrati, ali sam bio bolji, imao više oružja u napadima i to je odlučilo. Bilo mi je lakše nego u petak, bio sam manje nervozan i već sam poznavao teren i atmosferu."

Čilić je dodao kako je posebno zadovoljan što je unatoč slabijem postotku prvog servisa kontrolirao meč i pokazao kako napreduje.

Što se tiče Čeha, napominje kako nas očekuje težak meč. "Česi su težak protivnik. Stepanek može igrati dobro na svim podlogama, Berdych je nešto bolji na brzim podlogama, neće biti lako odabrati podlogu. No mi moramo misliti na sebe, a ne na protivnika i sve će biti u redu."

Izbornik Prpić dan je počeo s tabletom za smirenje znajući koliki je ulog u igri.

"Marin je odigrao savršen meč i pokazao je da je bolji igrač od Blakea. Bio je puno raznovrsniji i odradio je sve što smo dogovorili u pripremi. Dogovor je bio da ne dopusti Blakeu vođenje igre, Marin je cijelo vrijeme bio u kontroli iako je Blake pokušavao preuzeti inicijativu, ali nije mogao."

Poput Čilića, Prpić smatra Čehe vrlo teškim protivnikom.

"Česi su izuzetno neugodni i za njih trebamo još jednog igrača. Imaju Stepaneka, Berdycha i odličan par, nama će za taj meč trebati vrlo snažna postava. Nadamo se kako će se Mario Ančić oporaviti, a velika nam je želja da zaigra i Ivan Ljubičić", rekao je Prpić neposredno nakon meča za HTV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!