Tenis

"Igrao je kao Top 10 igrač"

Ivor Krapac • nedjelja, 12.07.2009.
"Igrao je kao Top 10 igrač"
Foto: Kristijan Komarica

Kada izgubiš dva singla u ulozi prvog igrača reprezentacije, nije lako, nikome ne bi bilo lako, pa je razumljivo što je James Blake djelovao potišteno nakon što ga je Marin Čilić svladao i time odveo Hrvatsku u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa. Amerikanci će za nešto više morati čekati neku drugu godinu...

"Igrao je dobro, pokušao napadati, nije puno promašio, dok ja nisam bio dovoljno dobar. Propustio sam dosta prilika, bio prilično pasivan. Što se njega tiče, igrao je jako dobro, nije padao prema kraju meča", kazao je James Blake nakon svog drugog poraza ovog vikenda u Poreču.

U izostanku Andyja Roddicka, Blake je bio prvi igrač reprezentacije, što je ovog puta bila preteška uloga za njega: "Imam toliko respekta prema njemu, ovo pokazuje koliko je to težak posao i koliko je Andy radio sjajan posao iz susreta u susret. Nije lako nositi teret očekivanja da moraš donijeti dva boda. Nije isto biti prvi ili drugi, ali ne mogu to uzeti kao ispriku, igrao sam protiv dvojice igrača koji su bili dovoljno dobri da me dobiju."

Potom se vratio na današnje izdanje Marina Čilića i ono što bi se od Marina moglo očekivati u nastavku karijere: "Nemam ideju, ne pratim ga toliko detaljno, danas je igrao sjajno, kao Top 10 igrač. No, znam za igrače koji su među 100 ili čak ispod i može im se poklopiti dan da igraju kao Top 10 tenisači, a ima i Top 10 igrača kojima se može dogoditi da igraju kao da nisu ni među 100. Teško mi je procijeniti, dobar je dečko, želim mu sve najbolje u karijeri, no ne smatram se stručnjakom u analiziranju talenta nekog drugog."

Šanse Hrvatske da ove godine ode do kraja i ponovi naslov iz 2005? U to Blake baš i ne vjeruje: "Ne bih stavio Hrvatsku kao favorita za titulu - tu je Španjolska, ako Nadal bude spreman, to je jako dobra momčad. Protiv Češke doma je Hrvatska vjerojatno favorit, ali protiv Španjolaca bi to bio težak susret."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!