Tenis

"Razveselio me Ivaniševićev poziv"

Ivor Krapac • nedjelja, 12.07.2009.
"Razveselio me Ivaniševićev poziv"
Foto: Kristijan Komarica

Bilo je lako prepoznati olakšanje i sreću na licu Gorana Prpića nakon uspješno okončanog vikenda i hrvatskog prolaska u polufinale elitnog razreda Davis Cupa. Početak drugog boravka na reprezentativnoj klupi nije mu bio lak, na neki način, trebalo je ispočetka nakon Bratislave, a sada su tu i rezultati...

Kada jednom osvojiš Davis Cup, teško je zasititi apetite koji su ponekad i preveliki. Hrvatska je nakon Bratislave krenula u krivom smjeru, dogodilo se i ispadanje iz Svjetske skupine, no sada smo ponovno na pravom putu - drugi put među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

Ovo je sezona u kojoj se Goranu Prpiću i njegovim igračima dosta toga poklopilo: "Nekoliko godina bilo je problema oko reprezentacije, ove tri godine se sve polako slagalo oko svih nas, sastava, atmosfere, pojedinih igrača, prolazili smo kroz neočekivane situacije, bolesti, ozljede, da ne nabrajam otpočetka."

"Vidite i sami kako reprezentacija sada zajedno diše. Sada imamo i mlade igrače koji su tu i pomažu da atmosfera da bude još bolja, ljude koji nas prate, brinu za zdravlje igrača, nadam se da će tako ostati i da će biti rezultata", dodao je izbornik.

"Pomogli su i Mario i Ljubo, bili smo svakodnevno u kontaktu, davali su savjete, sugerirali što se može očekivati od Blakea i Fisha", nastavio je Prpić, ističući i poziv koji mu je puno značio.

"Goran Ivanišević me nazvao prije susreta i zaželio mi puno sreće da dobijemo Amerikance, to mi puno znači i drago mi je zbog toga, mislim da se sve u našem tenisu okupilo oko ove reprezentacije."

Protiv Čeha nas čeka nova prilika, još jedan susret na domaćem terenu: "To je kvalitetna reprezentacija s Berdychom, Štepanekom i jakim parom, dok nama fali još jedan kvalitetan igrač. Ne želim umanjiti vrijednost Roka ili Lovra koji su s nama, ali treba nam još netko da iskoristimo domaći teren i probamo ući u finale."

Na kojoj podlozi će se igrati i u kojem gradu, treba biti prijavljeno do 25. srpnja, a Prpić još nije otkrio previše. Možda jedino da se zasad nije razmišljalo o novom susretu na zemlji, moguće je da će izbor pasti na nešto drugo.

No, nećemo dugo čekati na odgovor na ovo pitanje, samo dva tjedna...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!