Košarka

Važna karika Barcelone na putu za NBA

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.07.2009.
Važna karika Barcelone na putu za NBA
Foto: Nikola Movrić

Houston Rocketsi napravili su razmjenu s Atlanta Hawksima i dobili prava na 37. izbor drafta iz 2002. godine, a zauzvrat su prepustili Hawksima drugi izbor drafta iduće godine i nešto novca...

Ozljeda Yao Minga stvorila je Rocketsima velike glavobolje. Pod košem su ostali prilično tanki i moraju razmišljati o pojačanjima. zbor je pao na razmjenu u kojoj su u Atlantu poslali izbor druge runde drafta iduće godine i nešto dolara u razmjenu za 37. izbor iz 2002. godine.

Na prvi pogled ne izgleda kao neka zamjena koja bi značajno ojačala Rocketse, pogotovo ako u igri asocijacija dodamo kako taj igrač nikad nije nastupao u NBA ligi. Sve postaje logičnije kada se doda ime i prezime australskog reprezentativca i još uvijek člana Barcelone Davida Andersena.

Još uvijek nije potvrđeno hoće li Rocketsi otkupiti Andersenov ugovor od Barcelone koja ga zacijelo neće pustiti za malu cifru. No poznavajući iskustva Houstona s igračima koji dolaze iz Europe, prvenstveno Luisom Scolom, kada se doda još i situacija s Mingom, sve vodi k tome da će Rocketsi poslati ponudu Barceloni.

Andersen bi tako preselio u Houston koji ima još slobodnih 5,7 milijuna dolara za trošenje što bi trebalo biti dovoljno za zadovoljiti apetite svih strana.

Dobra je to vijest i za Cibonu koja se nalazi s Barcelonom u skupini Eurolige. Andersenov odlazak svakako bi oslabio katalonskog diva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!