Košarka

Žalgiris se pojačava svojim kadrom

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.07.2009.
Žalgiris se pojačava svojim kadrom
Foto: Kristijan Komarica

Cibonin protivnik u skupini Eurolige, momčad Žalgirisa, dobila je novog vlasnika i krenula je u slaganje momčadi za novu sezonu. Novo/staro ime u dresu kluba iz Kaunasa mogao bi biti Marcus Brown...

Žalgiris je prošle sezone bio u teškim financijskim problemima i igrači su sredinom sezone počeli napuštati klub. U jednom trenutku postojao je i strah od nemogućnosti putovanja čak i na gostovanja odlaskom glavnih sponzora, ali na kraju se pojavio investitor i litavski velikan polako staje na noge.

Jedan od onih koji su napustili Žalgiris prošle sezone bio je i Marcus Brown koji je zbog financijskih problema litavskog doprvaka posuđen Maccabiju iz Tel Aviva gdje je odradio ostatak sezone.

Brown ima važeći ugovor sa Žalgirisom i pretpostavljalo se kako mu Žalgiris neće praviti probleme u pronalasku novog kluba. Međutim dolaskom kapitala, narasle su i ambicije i u Kaunasu žele zadržati Browna i iduće sezone.

"Iako je istekao rok za odluku, još nismo posve sigurni hoćemo li Browna zadržati u klubu ili ćemo mu dozvoliti odlazak. Ostanak nije uopće nerealan", kazao je direktor Žalgirisa Pauliaus Motiejunas.

U Maccabiju ne računaju na Browna za sljedeću sezonu, na njegovoj poziciji su se dobro pojačali i time povratak u Žalgiris dobiva na težini. Žalgiris za sljedeću sezonu pod ugovorom ima Žygimanta Janaviciusa, Šarunasa Vasiliauskasa, Povilusa Butkevičiusa, Arturasa Milaknisa, Vytenisa Čižauskasa i Dainiusa Salengu. Novi ugovori su ponuđeni Tadasu Klimavičiusu i Pauliusu Jankunasu koji ima dovoljno ponuda i upitno je hoće li ostati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!