Nogomet

Jurčić: "Oprezno u prvom kolu"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 24.07.2009.
Jurčić: "Oprezno u prvom kolu"
Foto: Nikola Movrić

Nakon izvršnog dopresjednika Zdravka Mamića, pred novinare je sjeo trener Kruno Jurčić i odlučio pričati - samo o Istri...

Dinamo će domaće prvenstvo otvoriti protiv novog prvoligaša - Istre. Trener Plavih Kruno Jurčić pokazao je koliko respektira svoj bivši klub, ali i kompletno domaće natjecanje, tako što nije htio pričati o Salzbrugu, srijedi i Ligi prvaka već samo o sljedećem protivniku Dinama.

Očekivanja Dinama od utakmice s Istrom su vrlo jasna: "Uvijek smo u očekivanju da osvojimo prvenstvo. Prvo kolo je uvijek specifično, nove su ekipe i ima dosta novih igrača, no mi smo spremni." Dinamova sezona europskim je utakmicama tradicionalno počela ranije: "Nama je sezona već praktički počela, pa smo mi već u natjecateljskoj formi za razliku od Istre, no treba biti oprezan u prvom kolu."

Vila se nije nametnuo

Vezane vijesti

Dinamova struka donijela je odluku kako je za mladog Albanca, Emiljana Vilu, nema mjesta u Plavoj svlačionici pa će sezonu nastaviti u Lokomotivi: "Za Vilu je bolje da ovaj period prilagodbe odradi u Lokomotivi, da zadrži formu i status u reprezentaciji, pa mislim da je ovo bolje rješenje za njega", jasan je bio trener Jurčić.

Unatoč tome što o Salzburgu nije htio pričati, na sastav koji će započeti premijernu utakmicu Dinama pred gledateljima itekako utječe utakmice trećeg pretkola Lige prvaka: "Pokušat ćemo raspodijeliti minutažu na više igrača s obzirom da imamo u srijedu utakmicu u Salzburgu." Trener je detaljnije objasnio koje to igrače planira poštediti napora u subotu: "Odmorit ću igrače koji su malo kasnije došli, prije svega Papadopoulosa, možda i Sammira, Badelja, Moralesa, ovisno kako se tko osjeća."

Jeftinije na Dinamo

Dinamo se odlučio na uvijek popularan potez - jeftinije cijene ulaznica. Naime, u Modrom su klubu odlučili kako im je bitnije vratiti ljude na tribine nego zaraditi novac od ulaznica pa su tako smanjili cijene kako redovnih tako i godišnjih karata. Napomena, cijene redovnih ulaznica mogu se mijenjati za utakmice protiv Hajduka i one finala Kupa.

Redovna cijena:

Sjever: 20 kuna
Istok: 40 kuna
Zapad 60 kuna

Godišnje ulaznice:

Sjever: 300 kuna
Istok: 500 kuna
Zapad: 800 kuna

Osim tih promjena, u sastavu sigurno neće biti i Tomečak koji imaju kartone iz prošle sezone što se Jurčiću nikako ne sviđa: "Da nemaju kartone - sigurno bi igrali." Plavi i dalje imaju problema i s ozljedama pa tako u kadru nema Kovača, Tomića i Antolića. S druge strane, u konkurenciju za momčad se vraćaju Calello i Ibanez, no niti jedan od njih dvojice zapravo nije 100 posto spreman pa je mala šansa da će krenuti od prve minute.

Zato će od prve minute, prvi puta u dresu Dinama, zaigrati Denis Glavina: "Glavina će sigurno igrati, moramo početi uvježbavati te neke nove kombinacije u obrani", dodao je trener Jurčić.

S obzirom da je Jurčić radio na klupi svog protivnika - poznaje situaciju: "Istru jako dobro poznajem, neke od igrača sam i trenirao dok sam bio u Istri. Imaju spoj nekoliko vrlo iskusnih igrača poput Tadića, Pauletića, Šehića, Župana, kao i par mlađih igrača poput Okića, Traorea, koji su željni dokazivanja." Trener Dinama respektira i kolegu na drugoj klupi: "Njih Scoria odlično vodi, čeka nas ozbiljan posao i mi ćemo mu tako pristupiti kako bi ga ostvarili na zadovoljstvo navijača."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!