Vodeni sportovi

Bošković: "Sad slijedi ono pravo"

Maja Giljanović • petak, 24.07.2009.
Bošković: "Sad slijedi ono pravo"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativci protiv Kineza su odradili posao i zaslužili sutra slobodno prijepodne. Relaksaciju će i razgledavanje rimskih znamenitosti u popodnevnim satima zamijeniti jači trening kao prva stepenica prema pobjedi u sljedećoj našoj utakmici.

Kapetan Samir Barač je samo kratko izjavio: "Nema se što posebno reći. Razlika u kvaliteti je i vise nego očita. Tolika je da nam je dozvolila u pojedinim trenucima isprobavanje nekih varijanti koje uvježbavamo na treningu. Tri smo sada dana slobodni, ali nema opuštanja. Žestoko ćemo prionuti treninzima i spremiti se za utorak".

Koga Sandro Sukno (drugi najefikasniji večeras - Dubrovčan je dao dva gola, a dao nam i prvi napad u svim četvrtinama) priželjkuje u četvrtfinalu? "Rumunjska nam možda više odgovara. Statičniji su od Australaca koji vrše pritisak uplivavanjima, ali nemojmo se zamarati kalkulacijama nego pričekajmo nedjelju i rasplet njihove osmine finala".

Vezane vijesti

Naš najbolji igrač večeras - dao je Miho Bošković pet golova (samo je jednom promašio i ubilježio sjajnih 89 % suta) - je izjavio: "Protiv Crnogoraca smo pokazali da smo spremni na velike stvari. Sada počinje novo prvenstvo i ključ je održati formu na visokoj razini. Ne bih se bavio prognozama, bitno je da mi odigramo kako možemo. U tom slučaju sasvim je nebitno protiv koga igramo".

Izbornik Ratko Rudić zaključuje: "Sutra ujutro su slobodni, a poslijepodne ćemo odraditi jači trening. Činjenica da smo preskočili osminu finala svakako je prednost, ali potrebno je pronaći optimalan recept kako dalje" (repriza Melbournea, op. p.). "U pojedinim su se dijelovima večerašnjeg meča malo više zaigrali i težili akrobaciji. Nema potrebe za tim, viknuo sam: Igraj jednostavno, dodaj-šutiraj-zabij. Oni, pak, da će efektno, a ispalo je defektno, ha ha".

Kinezi se nisu prije utakmice zanosili nebuloznim idejama: "Hrvatska je jedan posve drugi nivo od nas. Pokušali smo im parirati, ali nakon 10-tak minuta smo izgubili korak. Fizički su Hrvats jači od nas i taktički zreliji, ali mi smo svoj cilj postigli osvanjem trećeg mjesta i prolaskom u osminu finala".

SP 2009., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora19:5Brazil
Hrvatska15:5Kina
1Hrvatska 337:12+256
2Crna Gora 338:20+184
3Kina 318:34-162
4Brazil 312:39-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!