Nogomet

"Bez klasnog napadača nemamo što tražiti"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 27.07.2009.
"Bez klasnog napadača nemamo što tražiti"
Foto: Davor Sajko

Autogol Jurice Pranjića samo je dijelom ublažio loš dojam Hajdukove inicijalne predstave u novom prvenstvu. Hajdukov trener danas je sumirao dojmove iz Gradskog vrta, a momčad se okreće Žilini...

Ante Miše zajedno sa svojom momčadi truckao se cijelu noć sa subote na nedjelju autobusom iz Osijeka prema Splitu. Bila je to kazna predsjednika Peroša za loš nastup i rezultat u prvoj utakmici prvenstva, a Miše je igračima dao slobodnu nedjelju. Neki mediji danas su mu to zamjerili, što je Miše zamjerio njima.

"Predsjednik može biti ljut na igrače i to što smo išli busom je sasvim normalno. Ako se novinari žele baviti trenerskim poslom neka završe trenersku školu i pišu što treba ili ne treba trener raditi. To uopće nije bila kazna, došli smo u 8 ujutro i imali cijeli dan za pripremit se za današnji trening."

Polušpica i dva napadača za ubuduće?

Miše je dojma kako je Hajduk u Osijeku najbolje izgledao kad je Ibričića povukao na polušpicu, a ispred njega postavio dvojicu napadača, najprije Vukušića i Paraibu, a zatim Brazilca i Rodića. "U drugom dijelu kad smo Ibričića stavili na polušpicu i dva napadača to je izgledalo opasnije i u tom smo periodu izjednačili. Možda je to formula za ubuduće."

Nakon uvodnog "kreševa", Miše se vratio dojmu iz Osijeka. "U prvom poluvremenu smo imali 15-20 minuta dominacije i stvorili jednu dobru prigodu Vukušića i još nekoliko polušansi. Da smo zabili, vjerojatno bi se utakmica drugačije odvijala. Nakon toga smo bili lošiji nego što sam očekivao. Neću reći da smo podcijenili Osijek, ali su igrači vjerojatno mislili da će lako pobijediti."

Hajduk je tako zapeo već na prvoj prepreci, a ništa ljepšte ni ne slijedi za splitske nogometaše i trenera. Koprivnica, Rijeka, Varaždin, Vinkovci, između toga i europski ispit protiv slovačke Žiline.

"Izuzetno mi je krivo što nismo startali u prvenstvo pobjedom, jer je istih 11 igrača odigralo odličnih 45 minuta protiv Blackburna, istrčala i dobro odigrala. Bilo je puno grešaka u dodavanju, premalo trke bez lopte, a Hajduk je uvijek igrao agresivno. Igrači su čekali loptu u noge, nitko nije inicirao akcije kao protiv Blackburna. Na kraju mislim da je rezultat realan, a možda su igrači ipak ušli s 'lako ćemo' kad su vidjeli sastav Osijeka. Računali smo s tri boda i nismo ih donijeli, možda je i pomak što smo sad uzeli bod u Osijeku, u prošloj utakmici u Osijeku nismo."

Na pitanje o suđenju Miše je rekao da nema komentara, ali je "prokazao" poker svojih najvažnijih igrača koji su u Osijeku zakazali. "U Osijeku Gabrić, Andrić, Tomasov i Ibričić nisu bili na visini zadatka. Poker naših najboljih igrača je zakazao, ne mogu očekivati od Vukušića da će mi još rješavati utakmicu."

Hajdukove napadačke muke otkrivene su već u prvom ispitu. "Bez klasnog napadača Hajduk teško može nešto tražiti u Europi, u HNL-u možda i može ali uz maksimalan angažman svih ostalih igrača koji su na terenu. Treba nam igrač u najmanju ruku klase Kalinića za bilo kakve ozbiljnije stvari."

Razočaranje Miše ne skriva. "Naravno da sam razočaran, situacija u klubu nikad nije bila bolja, ptičjeg mlijeka nam ne nedostaje, a mi smo razočarali."

Ipak, Miše će na kraju zaključiti: "Drastičnih promjena za Žilinu neće biti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!