Vodeni sportovi

Rudić: "Obrana je ključ"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.07.2009.
Rudić: "Obrana je ključ"
Foto: Sandro Donda

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Izbornik Ratko Rudić na konferenciji je za novinare održanoj nakon ručka reprezentativaca u bazi naših u hotelu Regent analizirao je što i kako u četvrtfinalnoj utakmici protiv Rumunjske.

Izbornik Ratko Rudić nije lažno skroman: "Ulazimo da pobijedimo. Tu spora nema. Mi u svakoj utakmici igramo na pobjedu, uvijek smo tako igrali i tako ćemo igrati što se mene tiče i sljedećih 100 godina. Svjetski smo prvaci, vaterpolo je ponos našeg sporta i drugačije ne smijemo ni razmišljati".

Favoriti smo? "Stalno smo favoriti, u svakoj utakmici. Navikli smo na taj pritisak, ali nije poanta u tome jesmo li favoriti prije utakmice jer jednom kad utakmica počne sve prognoze padaju u vodu. Evidentno je to i iz dosadašnjeg dijela turnira. 10 se reprezentacija ravnopravno nosilo i svi koji su u četvrtfinalu s punim pravom imaju razloga biti optimisti. Bitna je prilagodba. Prilagodba i protivniku i suđenju i uopće situaciji u bazenu".

Vezane vijesti

Plan je? "Obrana. Obrana je ključ. Obranom smo pobijedili Crnogorce u skupini i cilj nam je ponoviti takvu igru i sutra. Kvalitetnu i koncentriranu. Napad može i 'šepati', ali je slabiju igru u obrani teško, praktički nemoguće, nadoknaditi".

Je li pauza nakon skupine prednost ili potencijalna mina? "Ne možemo 'gatati u fažol'. Što na primjer da smo igrali osminu finala i da su nam se ozlijedila trojica? S druge strane medalje tri dana pauze može poremetiti ritam. Može, ali ne mora. U tome je 'caka', odgovor ćemo na to pitanje doznati sutra nakon utakmice".

Rumunji ukratko? "Četiri-pet godina su zajedno, a kvalitetu više im je donio iskusni trener" (Istvan Kovacs, op. p.). "Mađar ih je disciplinirao, naučio varijacijama u igri, pronašao pravu taktiku kako da iskaže kvalitete jednog Radua, Georgescua ili Iosepa. Strpljivi su i ne paničare, ali naša je prednost što će se oni više morati prilagoditi nama nego mi njima".

Sukus svega je da smo bitni mi sami. Odigramo li na svojoj razini, prilagodimo li se situaciji u bazenu, pogodimo rizike koje preuzmemo i odgovorimo svim izazovima, rezultat koji svi priželjkujemo neće izostati. Četvrtfinale protiv Rumunjske je sutra u 16:40.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!