Vodeni sportovi

Rudić: "Tipična bitna utakmica"

Maja Giljanović • utorak, 28.07.2009.
Rudić: "Tipična bitna utakmica"
Foto: EPA

Izbornik Ratko Rudić poslije utakmice je proanalizirao četvrtfinale u kojem su njegovi igrači protiv Rumunjske izborili polufinale Svjetskog prvenstva.

"U utakmicu smo ušli odlučno u djelo sprovesti ono sto smo dogovorili prije nje, taktiku koju smo smatrali najboljom protiv Rumunjske. Sto se učinjenog tiče griješili smo osobito u pressingu na vanjskoj liniji. Riječ je o individualnim greškama, a slabije smo odigravali i u situacijama s igračem više sto pripisujem kako vrućini, tako i važnosti utakmice".

"Takve greške nisu rijetkost zapravo su vise pravilo u ovakvim utakmicama, tipičnim bitnima nakon kojih ili jeste ili niste. Sad je na nama da ih prostudiramo i napravimo potrebne korekcije. Na raspolaganju su nam dva dana. Prvo nam je nužan odmor nakon kojeg ćemo se pripremiti za Srbiju".

Što i kako protiv Srba? "Nisam ih previše gledao ovdje u Rimu, informacije kojima raspolažem više su iz Podgorice" (Svjetska liga) "i Pescare" (Mediteranske igre), "ali u svakom slučaju reprezentacija koja je u polufinalu zaslužuje respekt. Evidentno su dobro posloženi, pokriveni na svim pozicijama i velikih ambicija".

"Primjerice Aleksić. Kvalitetnog je šuta i dobar u obrani. Nisu ga prije koristili i sada željan dokazivanja, kad mu se ukazala šansa nakon izostanaka pojedinih na prijašnjim natjecanjima stožernih igrača, iskoristio ju je i pokazao se punim pogotkom. Ili Udovičić, Prlainović, Filipović i samo izuzetno kvalitetni igrači. Njih trojica igraju na samoj granici prekršaja na sto se moramo usredotočiti i pronaći načina iznuditi kontrafaul. Tu će bitna biti i prilagodba na suđenje".

Pritisak? "Polufinale i borba za medalju uvijek donose pritisak. Uložit ćemo sve i suočit se s njim. Ne želim da mi igrači bježe od tenzije. Od toga nema koristi, cilj je ići prema napetosti jer se u protivnom gubi na intenzitetu".

Kakvoj ćemo utakmici svjedočiti u četvrtak? "Tvrdoj i izjednačenoj toliko da će odlučivati lopta- ili dvije. Ako sto mogu garantirati to je da neće biti golijade", zaključio je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!