Vodeni sportovi

Tko gubi ima se pravo ljutiti

Maja Giljanović • utorak, 28.07.2009.
Tko gubi ima se pravo ljutiti
Foto: EPA

Rumunjski su igrači mahom nakon izgubljenog četvrtfinala protiv Hrvatske sudački dvojac Turcotte/Sadekov okrivili za poraz.

Tiberiu Negrean nije bio impresioniran suđenjem: "Teško je što pametno reci ovako vruć nakon utakmice, ali prvi dojam mi je da nas je sudac spriječio da se razigramo. Svaki put kad bismo se približili svirali su prekršaj, isključili su nas dvaput vise nego Hrvate i dosudili nam i dva penala".

Na 20-godišnjakove riječi nadovezao se i Alexandru Ghiban: "Pogled na statistiku i prozorčić u kojem stoji igrač više otkriva tajnu ove utakmice. 11 puta su isključili nas, šest samo puta hrvatske igrače. Kriterij sudaca je definitivno išao na ruku Hrvatima", izjavio je 22-godišnjak. Jedva je izustio: "Jači su" samo da bi u sljedećoj rečenici nastavio: "Baš zbog toga se pitam čemu ovakvo suđenje. Nisu li nas mogli dobiti i bez pomoći sudaca?".

Vezane vijesti

Jedini koji se nije 'vadio' na kriterij iskusni je trener Istvan Kovacs: "Protiv Hrvatske nismo imali sto izgubiti, a svoju smo eventualnu šansu prokockali u prvom poluvremenu. Kad u osam minuta ne date ni gol, a u tri četvrtine postignete ukupno dva tu je svakoj prici kraj".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!