Vodeni sportovi

"Možemo u finale"

Maja Giljanović • srijeda, 29.07.2009.
"Možemo u finale"
Foto: EPA

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Hrvatski reprezentativci četvrtfinalni uspjeh protiv Rumunjske pripisuju u prvom redu obrani koja je poput utakmice protiv Crne Gore u skupini donijela prevagu...

Obrana je Rumunje limitirala na samo dva gola u 24 minute te je nalik utakmici u skupini protiv europskog prvaka Crne Gore (11:5) samljela protivnika. Sama činjenica da smo protiv Crnogoraca i Rumunjske napravili ukupno tri (1+2) greške u obrani, svaki komentar čini suvišnim, a posao koji je obavljao Cosmin Alexandru Radu - odlični rumunjski kapetan je dao dva gola s centarske pozicije, jedan izvana i izborio je tri od šest njihovih igrača više - naši bekovi su mu pretvorili u pravi Sizifov.

Igor Hinić: "Lakše se odlučujemo na šuteve u napadu kad obrana poskida što objektivno mora i još i više od toga. Polufinale je 50/50, ali nastavimo li u obrani ovako i damo li Dobud i ja svoje protiv njihovih bekova, finale nije nedostižno".

Samir Barač: "Izvana je utakmica izgledala lagana, ali je bila strahovito teška. Odbili smo njihove pokušaje da nam umrtve igru i svoj neupitan talent doveli do izražaja. U utakmici protiv Srbije favorita nema. Protivnik su koji u svakom slučaju zaslužuje respekt. Igrači koji su u Rimu izbili u prvi plan dugo su čekali svoju šansu u reprezentaciji i sad kad su je dobili željni su velikog rezultata. Potencijalno tu vidim prostora za njihove greške i na nama je u tom odnosu snaga da ih iskoristimo i pretvorimo u našu prednost".

Sandro Sukno: "Možemo u finale. Obrana nam je savršeno uštimana za razliku od naše posljednje utakmice na Mediteranskim igrama. Pescaru smo odigrali u punom treningu, a u Rimu je sve posloženo na svoje mjesto. Ne opterećujemo se činjenicom da su igrali produžetke, ali u jednoj vrlo fizički zahtjevnoj utakmici i u tome potencijalno vidim našu šansu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!