Vodeni sportovi

Srbi prebacuju ulogu favorita

Maja Giljanović • četvrtak, 30.07.2009.
Srbi prebacuju ulogu favorita
Foto: EPA

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Vaterpolisti Srbije i njihov stručni stožer ne razbacuju se izjavama uoči polufinala Svjetskog prvenstva u 16:50 protiv Hrvatske...

Srpski izbornik Dejan Udovičić svojim je reprezentativcima nakon napornog četvrtfinalnog obračuna protiv Mađarske (u produžecima 10:9) zakazao samo jedan trening, popodnevni lakšeg intenziteta, kako bi im dao prostora nadoknaditi izgubljenu energiju.

U srpskom taboru ne "busaju" se izjavama. Slavko Gak stišava euforiju: "Super smo zadovoljni prolaskom u fazu u kojoj se dijele medalje i pobjede protiv Italije i Mađarske su nas izuzetno osokolile, ali ne smijemo poletjeti. Polufinalni protivnik je jedan od najtežih mogulih. Hrvatski sastav je krcat izvrsnim individualcima od reda sposobnim odlučiti utakmicu. Vodi ih znalac nad znalcima i ukumponirao ih je u sjajnu momčad koja obranom melje svih. Bit će strašno teško ne uletjeti u taj mlin, ali ne moram ni naglašavati da ćemo dati svoj maksimum".

Slično razmišlja i Duško Pijetlović: "Jak su protivnik, jedan od najjačih. Njihovi centri su izuzetno pokretljivi i našim će bekovima biti strašno teško ih zadržati. Čeka nas velik izazov tim više jer smo posljednjih godina na velikim natjecanjima redovito gubili od njih, ali pružit ćemo sve što u ovom trenutku imamo".

Utakmica u polufinalu Mediteranskih igara gotovo se i ne spominje: "Pobijedili smo ih u Pescari, ali tih 14:8 nije realan odnos snaga. Niti su MI turnir poput svjetskog prvenstva ili Olimpijskih igara niti su Hrvati prošli mjesec dosegnuli sadašnju formu", upozorava Filip Filipović.

Andrija Prlainović i Vanja Udovičić zaključuju: "Mnogi su nas unaprijed prekrizili, ali mi vjerujemo u sebe. Ulog je velik i obaveza je svih nas dati sve od sebe. Samo takvim pristupom, čvrstom i odlučnom igrom bez oscilacija protiv protivnika ovakvog kalibra možemo težiti uspjehu".

SP 2009., završnica

polufinale

Hrvatska11:12Srbija
SAD6:7Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!