Vodeni sportovi

Svjetski prvaci bez finala

Maja Giljanović • četvrtak, 30.07.2009.
Svjetski prvaci bez finala
Foto: EPA

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Hrvatska reprezentacija u polufinalu je Svjetskog prvenstva izgubila od Srbije i u subotu će protiv slabijeg iz večerašnjeg polufinala između Španjolske i SAD-a pokušati osvojiti broncu...

HRVATSKA – Srbija 11:12 (3:4, 3:3, 3:3, 2:2)

Rim
Foro Italico
Polufinale
Suci: Gomez (Italija), Kiszelly (Madarska)
HRVATSKA: Brzica, Burić 2, Bošković 3, Dobud, Buljubašić 1, Antonijević, Karač 2, Bušlje, Sukno 1, Barač 1, Hinić, Obradović 1, Pavić 2 ob Izbornik: Ratko Rudić
SRBIJA: Soro 2 ob, Udovičić 3, Avramović, Gocić, Gak 1, Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Raden, Filipović 4, Prlainović 2, Mitrović, Pijetlović Izbornik: Dejan Udovičić
Igrač više: Hrvatska 6/13, Srbija 6/9
Peterci: Hrvatska 2/3, Srbija 3/3

Prvu smo četvrtinu polufinalne utakmice protiv europskih viceprvaka Srba savršeno otvorili golovima Sandra Sukna i Mihe Boškovića za vodstvo 2:0 - u obje smo akcije iskoristili prednost igrača više prvo Nikole Rađena, kod drugog gola Živka Gocića - a prije oba pogotka vitalnu je obranu licem u lice s Rađenom upisao Josip Pavić.

Prvi gol Srba je postigao jedan od dvojice junaka (drugi je Filip Filipović produžetaka protiv Mađarske (10:9) Andrija Prlainović, a 20-tak sekundi kasnije izjednačio je Vanja Udovičić - oba srpska gola pala su u situacijama 7-7. Bošković nas je ponovno vratio u vodstvo, ali isključenje Ivana Buljubašića je u sljedećem napadu rezultiralo izjednačenjem (Duško Pijetlović).

Promašaj peterca Sukna (prečka) kažnjen je golom samoga na lijevoj stativi nakon isključenja Igora Hinića Gocića i vodstvom je Srbije 4:3 završila prva četvrtina.

U drugoj četvrtini nakon našeg je propuštenog igrača više Paulo Obradović skrivio peterac i Srbi prvi put vode dva razlike. Bošković u situaciji 7-7 smanjuje na 4:5, ali Aleksić u sljedećem napadu vraća dva gola prednosti Srbiji. Samir Barač preuzima odgovornost nakon peterca Prlainovića i ponovno zaostajemo samo gol (5:6), ali u situaciji 5-7 nakon isključenja Damira Burića i Obradovića Udovičić minutu i pol prije kraja prvog poluvremena vrača na dva razlike.

Ipak da i drugu četvrtinu ne izgubimo nakon isključenja se Udovičića pobrinuo Obradović (3:3 ukupno 6:7). Treću četvrtinu otvaramo golom Frana Karača i izjednačavamo na 7:7, ali što je dobro napravio u tom napadu iskusni je 31-godišnjak pokvario u sljedećem svojim isključenjem kojeg u novo vodstvo Srbije pretvara Udovičić (100 % Udovičića 3/3).

Srbi ponovno odlaze na dva razlike kada peterac (Bušlje krivac) u gol zabija Filipović, dok mi u razmaku od niti pola minute propuštamo i igrača više (Barač pogodio stativu nakon isključenja Udovičića) i još jedan napad samo da bi ipak tri minute prije kraja uspjeli preko Nikše Dobuda doći na gol razlike (9:8). 23-godišnjak je strijelac i u sljedećem napadu i utakmica je opet u egalu (9:9), ali Filipović u finišu četvrtine majstorskim golom daje Srbiji novo vodstvo.

U četvrtoj četvrtini isključeni su prvo Rađen (treći put), u sljedećem napadu i Marko Avramović, ali ni Sukno ni Barač ne uspijevaju probiti Slobodana Soru koji se manje od četiri minute prije kraja utakmice prometnuo u jednog od srpskih junaka polufinala za razliku od našeg Pavića kojem danas jednostavno nije bio njegov dan i kojeg tri munte prije kraja probija i Prlainović (11:9).

Karač nas vraća na gol manje iz peterca (Aleksić) samo da bi Filipović i sam iz penala vratio na dva razlike (Bušlje), a 10 sekundi prije kraja Sukno nerezonskim šutem propušta izjednačenje i produžetke.

Srbija je u finalu, a nama sada bivšim svjetskim prvacima ostaje utješna utakmica za broncu protiv slabijeg večeras u drugom polufinalu između Španjolske i SAD-a.

SP 2009., završnica

polufinale

Hrvatska11:12Srbija
SAD6:7Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!