Vodeni sportovi

Hrvatska protiv SAD-a

Vedran Babić • četvrtak, 30.07.2009.
Hrvatska protiv SAD-a
Foto: Kristijan Komarica

U finalu Svjetskog prvenstva u Rimu Srbiji se pridružila reprezentacija Španjolske, koja je sa 7:6 u drugom polufinalu eliminirala SAD. Amerikanci će tako u borbu za broncu protiv Hrvatske...

ŠPANJOLSKA - SAD 7:6 (1:2, 3:2, 1:1, 2:1)

Svjetsko prvenstvo u Rimu, polufinale
Bazen Foro Italico
Suci: Margeta (Slovenija), Brguljan (Crna Gora)

Španjolska: Aguilar, M. Garcia, Martin, Mallarach, Molina (3), Minguell, Gallego, Espanol, Valles, Perrone (1), Perez (1), X. Garcia (2), Lopez. Trener: Rafael Aguilar

SAD: Moses, Varellas, Alexander, Powers (2), Wright, Johnson, Beaubien, Azevedo (1), Bailey (1), Hutten (1), Smith, Krumpholz (1), Kerr. Trener: Terry Schroeder

Igrač više: Španjolska 1/2, SAD 1/2
Peterci: Španjolska - , SAD -

Nakon što su prije dvije godine u na svjetskoj smotri u Melbourneu u polufinalu zaustavljeni od Mađarske tek poslije produžetaka (kasnije osvojili broncu), Španjolci su večeras bili bolje sreće te su sa 7:6 protiv SAD-a izborili svoje peto finale u povijesti Svjetskih prvenstava, prvo od Fukuoke 2001. godine.

Dvoboj dvaju do sada neporaženih momčadi u natjecanju SAD su otvorile bolje i povele 2:0 u šestoj minuti. Španjolci su svoj prvi pogodak postigli tek 15 sekundi prije kraja prve četvrtine za smanjenje na 1:2.

Amerikanci su u drugoj četvrtini poveli 3:2 i 4:3, a onda je uslijedila mala kriza od desetak minuta bez postignutog pogotka, što su njihovi suparnici pretvorili u svoju korist, kada je najbolji strijelac utakmice Guillermo Molina pogodio za prvo vodstvo Španjolske 5:4 krajem treće četvrtine. Ipak, Powers ubrzo poravnava na 5:5 i u posljednju se dionicu ulazi sasvim poravnato.

Od zadnja tri gola dva su postigli Španjolci, a odlučujući je pao čak 3:38 sekundi prije kraja (opet Molina). Amerikanci su do kraja utakmice uspjeli uputiti tek jedan jedini udarac i to u samom finišu, no udarac Beaubiena obranio je golman Inaki Aguilar.

SAD-u je na kraju nedostajalo pravo izdanje Jessea Smitha, koji je ostao bez pogotka iz četiri udarca, dok je za plasman Španjolske u finale najzaslužniji Guillermo Molina s tri pogotka.

U već spomenutoj Fukuoki prije osam godina Španjolska je otišla do kraja porazivši Jugoslaviju, a isto je napravila i tri godine ranije u Perthu kada je u finalu bila bolja od Mađarske. Hoće li reprezentacija s Pirinejskog poluotoka slaviti po treći put u povijesti ili će se Srbija domoći prvog samostalnog naslova, vidjet ćemo u subotu od 21 sata. Pet sati ranije u borbu za broncu krenut će Hrvatska i SAD.

SP 2009., završnica

polufinale

Hrvatska11:12Srbija
SAD6:7Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!