Vodeni sportovi

Karač: "Strah od četvrtog mjesta"

Maja Giljanović • četvrtak, 30.07.2009.
Karač: "Strah od četvrtog mjesta"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativci nisu lako prihvatili poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva nakon kojeg su se i prije subotnjeg finala oprostili od naslova.

Frano Karač je tako izjavio: "Mislili smo da smo bolji, ali nedostajala nam je mirnoća. Kao da se u nas uvukao strah od četvrtog mjesta, kao da smo se pribojavali raspleta u kojem gubimo polufinale i nakon toga i u utakmici za treće mjesto ostajemo bez medalje. Zbog toga smo više, previše griješili. Borili smo se, ali se mučili sami sa sobom".

Ivan Buljubašić se nadovezao: "Kad su njihova četvorica zaradila i drugo isključenje i još kad je treći put isključen Raden propustili smo ih stisnuti. Da smo u tim trenucima uspjeli izjednačiti te preuzeti vodstvo više nas zasigurno ne bi mogli sustići. Sad se moramo skupiti, otkriti greške, korigirati ih i motivirano dati svoj maksimum u utakmici za broncu".

Samir Barač zaključuje: "Teška utakmica koja je obilovala prekidima, isključenjima, kontrafaulovima i u kojoj su se Srbi bolje snašli. Mi smo nervozno ušli u utakmicu i sami u sebe unijeli nesigurnost. Prebrzo smo rješavali situacije s igračem više, 'jurcali', ali teško je u situaciji u kojoj ste vi taj koji i napada i ujedno se i brani. Ključ utakmice je što su nas raširili, ali što je tu je. Moramo zaboraviti sve što je bilo loše i osvojiti medalju".

Utakmica za treće mjesto hrvatskoj su reprezentaciji svojevrsni bauk. Šest smo ih, naime, puta igrali - što na EP-ima (Beč 1994., Sevilla 1997., Budimpešta 2001. i Malaga 2008.), što na SP-ima (Rim 1994. i Montreal 2005.) - svih šest puta ih i izgubili, osvajali četvrta mjesta i ostajali bez medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!