Nogomet

"Potpuno smo nadigrali Hajduk"

Bernard Jurišić • petak, 31.07.2009.
"Potpuno smo nadigrali Hajduk"
Foto: Kristijan Komarica

Zadovoljnih izraza lica napustila je Hajdukova delegacija Žilinu. Barem što se momčadi i uprave tiče, navijači koji su pristigli na sjever Slovačke neće po dobrom pamtiti ovaj izlet. Hajduk opet nije očarao igrom, ali najvažnije je da je ostvaren aktivan rezultat za uzvrat...

Hajdukovci su iz Žiline donijeli ono po što su otišli. 1:1 daje vjeru da u uzvratu pred rasprodanim Poljudom "bili" mogu nastaviti svoj europski put i produžiti slatke europske brige za koje se bore tijekom čitavog prvenstva.

Nisu Hajdukovci oduševili igrom. Iako su u nekoliko navrata pokazali da se mogu nositi sa slovačkim predstavnikom, domaća momčad ipak je ukupno ostavila nešto bolji dojam. Međutim, da nije bio (poklonjenog?) jedanaesterca od grčkog suca Kakosa u 72. minuti, možda su Splićani mogli i s povoljinijim rezultatom natrag na jug. Ili da je "odbijanac" od noge slovačkog igrača u 89. minuti završio nekoliko centimetara niže i umjesto grede zatresao vlastitu mrežu, slično kao Pranjić u prošlu subotu u Osijeku.

Žilina u ružnoj navijačkoj uspomeni

Vezane vijesti

Oko 200 hrvatskih navijača privedeno je, a oko 15 ozlijeđeno u Žilini u četvrtak gdje je s domaćom momčadi igrao Hajduk, čiji navijači imaju zabranu dolaska na dvije europske utakmice, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Dvjestotinjak navijača je privedeno i bit će poslije obrade pušteni do petka ujutro, neslužbena je informacija koju je hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi telefonski dobilo od zapovjednika policije u Žilini.

Policijski izvor u tome gradu, 250 kilometara udaljenom od Bratislave, telefonski je potvrdio veleposlanstvu da je ozlijeđeno u sukobima 10 do 15 osoba.

Od bolničkih izvora veleposlanstvo nije moglo dobiti nikakvu informaciju, doznaje se od MVPEI-ja.

Do sukoba je došlo uoči utakmice jer su hrvatski navijači, iako su imali ulaznice za ulazak na stadion, u tome bili spriječeni budući da je policija legitimirala gledatelje i spriječila ulazak onima s hrvatskom putovnicom.

Policija je postupila prema nalogu Uefe jer Hajdukovi navijači imaju zabranu dolaska na dvije gostujuće europske utakmice.

MVPEI je rekao da su navijači na utakmicu došli bez obilježja kluba i hrvatskih simbola pokušavaši tako izbjeći Uefinu zabranu.

"Došli smo u Žilinu po povoljan rezultat i smatram da smo ga ostvarili. U Splitu će biti potpuno drugačija utakmica i mogu reći samo da sigurno nećemo čuvati ovih 1:1, nego ćemo ići po pobjedu. Vidjelo se da je Žilina tjelesno spremnija, jer im je sezona ranije počela. Mi još nismo u top formi, ali nemamo razloga biti nezadovoljni ishodom u Žilini", komentirao je Hajdukov trener Ante Miše.

Na stadion Pod Dubnom Miše je poslao postavu samo s jednim napadačem, a Brazilac Rafael Paraiba u nekoliko je situacija nagovijestio da bi mogao biti zanimljivo pojačanje. Pogodak koji je postigao u 52. minuti mogao bi ga postaviti kao prvu napadačku opciju i u narednim ispitima.

Što se ostatka momčadi tiče, vratar Subašić bio je vrlo siguran, uz Paraibu najbolji Hajdukovac na terenu. Brkljača je malo "štrapao" u sredini, mučio se s discipliniranim i čvrstim slovačkim veznim redom, a Tomasov je još jednom bio potpuno nevidljiv. Šerić se mučio s rastrčanim Angelovičem, koji je uputio mnoštvo opasnih ubačaja s desnog krila.

"Napadali smo svih 90 minuta i mislim da smo potpuno nadigrali Hajduk. Očekivao sam da će Hajduk puno više napadati, no mi smo bili bolji protivnik. U Split idemo ostvariti rezultat koji će nas odvesti dalje", optimističan je trener Žiline Pavel Hapal.

Slovaci se nadaju da će se do Splita oporaviti njihov prvi napadač Oravec, s druge strane povratku Vejića nadaju se u Hajduku. Sigurno je samo da će kapetan Srđan Andrić zauzeti svoje mjesto u veznom redu u naredni četvrtak, a isto tako i deseci tisuća Hajdukovih navijača svoja mjesta na sjedalicama poljudskog stadiona.

Hajdukovci će do uzvrata imati i još tjedan dana zajedničkog rada i treninga, pa bi trebali izgledati bolje, uigranije i agresivnije. U nedjelju ih pred praznim tribinama očekuje Zadar, a onda u četvrtak - spektakl. Nadajmo se ne i posljednji europski ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!