Košarka

Parker i Noah napustili pripreme

Branimir Korać • subota, 01.08.2009.
Parker i Noah napustili pripreme

Francusku košarkašku reprezentaciju očekuju dodatne kvalifikacije za nastup na Eurobasketu, a u najnezgodnijem trenutku ostali su bez Tonyja Parkera i Joakima Noaha. Obojicu su klubovi vratili u SAD...

Hoće li Tony Parker i Joakim Noah predvoditi Francusku u pokušaju plasmana na završni turnir Europskog prvenstva u Poljskoj, još je posve neizvjesno. Obojica su napustili trening kamp i tek se nadaju kako će im klubovi dozvoliti povratak.

Parker je tijekom prošlog vikenda u prijateljskom dvoboju zaradio ozljedu i Spursi su mu naredili povratak u San Antonio kako bi obavili dodatne pretrage. "Iskreno, nije mi jasno zbog čega sam se vraćao jer sam sve pretrage obavio i u Francuskoj i rezultati su isti. Razumijem zabrinutost kluba i poštovat ću svaku njihovu odluku, ali se nadam kako ću se vratiti u Francusku i sudjelovati u dodatnim kvalifikacijama", rekao je Parker u San Antoniju.

Već u srijedu Francusku očekuje teško gostovanje u Italiji i svi se nadaju kako će odluka Spursa biti brza. Ukoliko liječnici kažu kako Parkeru ne prijeti teža ozljeda, razigravač Spursa će otputovati u Europu.

Dok je situacija oko Parkera još uvijek neizvjesna, sve je izvjesnija oko Joakima Noaha. Noah se pojavio na pripremama, igrao na turniru u Strasbourgu, no nakon toga Bullsi su zatražili njegov povratak u SAD.

Točan razlog još uvijek nije poznat, no pretpostavlja se kako su Bullsi ranije dogovorili s Noahom kako će tijekom ovog ljeta u Chicagu raditi na povećavanju mase jer od njega dosta očekuju u narednim sezonama. U tom slučaju zatražili su od njega da ispoštuje dogovor što je on morao i učiniti jer naposljetku, Bullsi su ti koji ga plaćaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!