Vodeni sportovi

Amerikanke obranile naslov

Maja Giljanović • subota, 01.08.2009.
Amerikanke obranile naslov
Foto: EPA

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Vaterpolistice SAD-a obranile su naslov svjetskih prvakinja osvojen u Melbourneu. Amerikanke su u uzbudljivom finalu golom prednosti dobile Kanađanke...

Adam Krikorian i njegovih 13 igračica su obranili naslov iz Melbournea od prije dvije godine. Amerikanke su nakon prve četvrtine gubile, ali su sljedeću dobile 4:2 i preuzele vodstvo nakon prvog poluvremena. Kanađankama je pomagala u prvom redu dekoncentrirana Lauren Wenger koja je utakmicu završila s ukupno samo jednim golom i šest prokockanih lopti, a posebno je ishitrena bila u prvih osam minuta

U trećoj četvrtini Kanađanke se vraćaju golom Emily Csikos (5:5), a utakmica je zamalo krenula obrnutim smjerom samo je Christine Robinson u prvoj minuti četvrte četvrtine promašila peterac i u idućem je napadu Kelly Rulon zabila na drugoj strani. Sudački dvojac Kanađankama dosuđuje još jedan peterac u njihovu korist i ovog puta najbolja igračica utakmice - Csikos 4/7 (57 %) - preuzima odgovornost i izjednačava na 6:6 četiri minute prije kraja.

Rulon iz peterca u 29. minuti Amerikankama ponovno daje vodstvo, a zahvaliti mogu i Dominique Perreault koja je u posljednjoj minuti promašila (još jedan) peterac. Svjetske su viceprvakinje posljednju šansu da zasluže i sjajniju medalju od srebrne prokockale 17 sekundi prije kraja kad je ishitreni udarac Tare Campbell (0/3) skinula Elizabeth Armstrong.

Broncu su protiv Grkinja, nakon što su ih lomile čitav meč i napokon slomile u četvrtoj četvrtini, osvojile (10:9) vaterpolistice Rusije (3:2, 2:2, 2:4, 3:1).

Finale, Kanada - SAD 6:7 (2:1, 2:4, 1:0, 1:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!