Košarka

Petorka Slovenaca slomila Makedoniju

Branimir Korać • utorak, 04.08.2009.
Petorka Slovenaca slomila Makedoniju
Foto: Davor Sajko

I u drugom prijateljskom ogledu Slovenije i Makedonije, Slovenija je upisala pobjedu. Niti ovaj put nije bilo lako, ali na kraju će se pamtiti dvostruka pobjeda...

Makedonija je u dva susreta protiv Slovenije pokazala kako ne odlazi u Poljsku bez ikakvih ambicija. U oba susreta bili su posve ravnopravan protivnik, no upisala je ipak dva poraza. Sinoć je Slovenija slavila 80:75, u susretu u kojem su se Makedonci držali do posljednjih sekundi.

Na manje od tri minute prije kraja Makedonija je bila u prilici poravnati na 74:74, međutim Gečevski je ubacio samo jedno slobodno bacanje za 74:73. Dobili su Makedonci još jedan napad za preuzimanje vodstva u kojem Gečevski radi korake da bi Erazem Lorbek na drugoj strani ubacio jedno bacanje za 75:73. Nakon što je Stefanov promašio tricu, Lakovič ju je na drugoj strani ubacio i Slovenija je na minutu i 22 sekunde prije kraja stigla na 78:73. Bio je to ujedno kraj, do kraja susreta Makedonija nije uspjela posve uhvatiti domaćina.

U sastavu pobjednika Primož Brezec ubacio je 12 poena, Matjaž Smodiš 12 poena uz devet skokova, a Beno Udrih 12 poena uz devet asistencija. Kod Makedonije Todor Gečevski ubacio je 16 poena uz pet skokova, a 16 poena dodao je i Pero Antić koji je šutirao tricu 4/4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!