Košarka

Očit napredak Belgijaca

Goran Markuš • utorak, 04.08.2009.
Očit napredak Belgijaca
Foto: Bruno Karadža

Nakon teškog poraza u prvom međusobnom susretu Belgijci su odličnom igrom posebice tijekom drugog dijela uspjeli izvući neriješeno u drugom prijateljskom susretu sa Bugarima čime su potvrdili napredak uoči dodatnih kvalifikacija za ovogodišnji EuroBasket...

Nakon što su ih praktički razbili tijekom drugog poluvremena u prvom susretu svega dan kasnije i Belgijci pružaju otpor i odličnim nastupom uspjevaju odigrati izjednačeno sa Bugarima, reprezentacijom koju ćemo vrlo brzo moći gledati i na EuroBasketu u Poljskoj dok će se za tu čast Belgijci morati izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

Upravo suprotno prvom ogledu u drugom Bugari su bili ti koji kreću oštro i na leđima Kaloyana Ivanova (18 poena, 5 skokova) već do poluvremena bježe na i više nego solidnih +11. Ipak, ovog puta Belgijci se nisu bili spremni tako lako predati.

Vezane vijesti

Čvrstim startom treće četvrtine Dimitri Lauwers (18 poena) predvodi svoju reprezentaciju koja uoči završnih deset minuta igre preuzima vodstvo i bježi na solidnih tri poena prednosti. Ipak, Bugari ostaju prisebni i mirnom završnicom ipak uspijevaju osigurati neriješen ishod susreta.

Iako je ubacio svega šest poena posebne pohvale primio je Roel Moors koji je uz šest asistencija čak šest puta ukrao loptu suparniku.

Prijateljski susret:
Bugarska - Belgija 76:76 (27:17, 46:35, 56:59)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!