Košarka

Argentinci i dalje lome

Goran Markuš • utorak, 04.08.2009.
Argentinci i dalje lome

Niti u drugom krugu košarkaškog turnira u argentinskom Rosariju domaćini nisu upoznali poraz čime su uspješno izbili na čelo ljestvice ispred Urugvaja koji se pobjedom protiv Brazila izjednačio upravo sa Brazilcima ispred posljednjeplasirane Australije...

Nakon sigurnog slavlja protiv Urugvaja u prvom susretu Super Foura u Rosariju Argentinci su potpuno slomili i Australce koji su tako upisali već drugi poraz na turniru. Već od samog starta domaćini su krenuli oštro, no dalje od +5 na poluvremenu jednostavno nije išlo.

Međutim, 14 uzastopnih poena tijekom samog otvaranja treće četvrtine bili su sasvim dovoljni Argentincima koji bježe na ogromnih +19. Svoje posljednje metke Australci ispaljuju vrlo brzo približivši se na svega osam poena razlike, no domaćini su znali iskoristiti prednost vlastitog terena i do kraja susreta ponovno bježe na nedostižnih +17.

Vezane vijesti

Kao i kod prvog ogleda sa 15 poena kod domaćina su se iskazali Paolo Quinteros i Luis Scola, no prvo ime momčadi ovog je puta ipak bio Leonardo Gutierrez koji je protivnicima ubacio čak 22 poena. Kod Australaca najefikasnijim se pokazao David Barlow.

Prilično sličan rasplet imali smo i kod drugog susreta Super Foura. Naime, nakon što su Urugvajci sjajno startali i pobjegli na i više nego solidnih +11 Brazilci se bude i odmah po povratku na teren 8:2 serijom dolaze na svega dva poena razlike.

Međutim, sjajan Diego Castrillion (20 poena) povlači svoju momčad koja uoči završnih deset minuta ponovno ima sasvim dovoljnih +14 da samu završnicu odigra mirno i bez prevelikog stresa. Uz Castrillionea svakako treba spomenuti i prvo ime Urugvaja, Mauricija Aguiara (24 poena) kao i iskusnog Estebana Batistu (18 poena). Sa 15 poena najefikasnijim Brazilcem pokazao se Guilherme Teichmann.

Super Four, Rosario, drugo kolo:
Argentina - Australija 98:81
Urugvaj - Brazil 90:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!