Nogomet

Jurčić: "Zar vezni nisu dovoljno ofenzivni?"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 04.08.2009.
Jurčić: "Zar vezni nisu dovoljno ofenzivni?"
Foto: Kristijan Komarica

Tužnog lica stigao je Krunoslav Jurčić na ogled s novinarima poslije svog prvog neuspjeha s Dinamom u Europi. Dinamovom treneru jasno je da je propuštena sjajna šansa, a svjestan je i da njegovi potezi neće dobro sjesti navijačima koji su prema ovakvom ziheraškom pristupu već pokazali palac prema dolje...

”Razočaran sam, nismo prošli dalje. Ono što smo htjeli napraviti u prvom dijelu, a to je da stavimo loptu pod kontrolu i nametnemo svoj stil igre, da s visokim napadanjem na suparničku polovicu smanjimo pritisak na našu obranu, nismo uspjeli. Dosta toga odvijalo se na našoj polovici, olako su se svirali prekršaji i naravno da su u takvim situacijama oni bili jako opasni.”

Jurčić je tako već u početnom izlaganju pokušao objasniti zašto je igrao s jednim napadačem, no i samome mu je vjerojatno sada jasno da je to bila pogreška.

”U drugom dijelu ušao je Slepička, počeli smo igrati dobro. U takvoj igri imamo problema u sredini terena, ali dosta dobro smo napadali, uspostavili smo svoju pas igru. U tom periodu smo bili dominantni, možda smo trebali odlučiti utakmicu.”

Koncentracija je nešto što je Dinamu nedostajalo i proteklih sezona, Jurčić je upravo taj faktor istaknuo kao ključni za ispadanje: ”U pripremi sam puno spominjao maksimalnu koncentraciju, spominjao sam je kao ključnu razliku između vrhunskog i dobrog nogometa, jer ta koncentracija je presudna. Mi smo dobili gol kada smo imali kontrolu utakmice. Čestitam Salzburgu na prolasku dalje.”

Ipak, zamjera li si Jurčić nakon utakmice bilo što u pripremi taktike? ”Uvijek kada se dogodi utakmica onda možete drugačije komentirati, biti general poslije bitke. Ja sam išao na postavljanje taktike na temelju saznanja iz prve utakmice, saznanja o Salzburgu, saznanja o svojoj ekipi.”

Atmosfera u svlačionici dotaknula je dno nakon ovog poraza, što je još jedna potvrda kako se lako od euforije dolazi do tuge: ”Sada mi je najveći posao dignuti momke, duboko su proživjeli ovu utakmicu i poraz. Predstoji nam puno priče i vraćanje na naše osnove, da se nastavimo nogometu koji smo pružali u posljednje vrijeme.”

Iako je bio vidno nezadovoljan suđenjem, Jurčić u tome nije htio tražiti isprike. Konačno je stiglo i ono ključno pitanje – ako je u najavi utakmice naglasio da Dinamo ne zna čuvati rezultat, zašto je hrvatski prvak zaigrao s jednim napadačem?

”Mi smo imali rezultat 1:1. Zar mislite da Morales, Sammir i Badelj nisu dovoljno ofenzivni igrači?”

Pokazalo se da – nisu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!