Nogomet

Stevens: "Pokazali smo što znamo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 04.08.2009.
Stevens: "Pokazali smo što znamo"
Foto: Kristijan Komarica

Huub Stevens još jednom je pokorio Maksimir. Nakon što je to učinio s HSV-om u skupini Kupa Uefa, nizozemski strateg uspjeh je ponovio u puno važnijem uzvratnom ogledu 3. pretkola Lige prvaka...

Stevens je u Zagrebu predstavio puno ofenzivniju momčad, koja je dobro zaustavila Dinamove dobre strane iz Salzburga, dok Modri nisu ponudili ništa novo. Za to je nagrađen prilikom da izbori Ligu prvaka, dok će Dinamo utjehu potražiti u 4. pretkolu Europske lige.

Kao i u Salzburgu, Stevens je bio dobro raspoložen, s time da je sada kao pokriće imao i rezultat: ”Utakmica je bila jako kvalitetna, oba protivnika su igrala dobro. Mi smo imali dobre igrače i na klupi, oni su presudili u drugom dijelu i donijeli nam prolazak dalje.”

Stevens je očito svoju momčad naučio kako igrati u gostima, jer inače tradicionalno domaćinskom Salzburgu ovo je drugi susret zaredom koji su prošli nakon 1:1 kod kuće: ”Pokazalo se da se i s 1:1 može odigrati kvalitetno uzvratna utakmica, pa i izbaciti protivnika u gostima.”

Prvi pogodak promijenio je tok utakmice prema Stevensu: ”S obzirom da smo rano dali prvi pogodak, sav pritisak je prebačen na Dinamo, a tada se radi puno pogrešaka, tako da je Dinamu bilo teže igrati nego nama.”

Je li ga iznenadio ziheraški pristup Dinama u prvom dijelu? ”Mi smo igrali ofenzivnije nego kod kuće, pokazali smo Dinamu da se možemo s njima nositi. Dinamo je odigrao solidnu utakmicu, ali mi smo ih dobro zaustavili. ”

Crvene bikove sada čeka 4. pretkolo Lige prvaka, a Stevens je trenutno samo zadovoljan što je tamo, protivnik nije bitan: ”Nemam nikakvih posebnih želja za ždrijeb, vidjet ćemo koga ćemo dobiti, ali ja ću biti zadovoljan s bilo kojim protivnikom. ”

Stevens se nije složio da je Red Bull igrao tako dobro jer su se igrači osjećali kao autsajderi protiv Dinama: ”Naravno da mi nismo bili nikakvi autsajderi, igrači su samo u utakmicu ušli sa svime što imaju, pokazali su sve što znaju.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!