Nogomet

Kalinić: "Neka glava vodi srce"

Bernard Jurišić • srijeda, 05.08.2009.
Kalinić: "Neka glava vodi srce"
Foto: Bernard Jurišić

Ivica Kalinić odradio je prvi trening i upoznao se s igračima koji će oblikovati njegovu trenersku karijeru u narednom periodu. Dan uoči uzvratnog susreta 3. pretkola Europske lige protiv Žiline novi splitski strateg objavio je svoje prve impresije...

Ivica Kalinić upoznao se sa svojim novim igračima i odradio prvi trening s momčadi koja je u pošlih godinu dana već "pojela" dva trenera. Prvim dojmovima Kalinić je zadovoljan.

"Prvim dojmom sam više nego zadovoljan. Razgovarali smo 20 minuta, iznio sam im svoja zapažanja i sugestije i igrači su odlično odgovorili u prvom treningu. Jako sam zadovoljan prvim dojmom, mislim da su momci svjesni situacije i siguran sam da će sve napraviti da prođemo Žilinu."

"Navijače treba razumjeti"

Prvi Kalinićev trening s Hajdukovom momčadi posjetila je i grupa navijača, koji su željeli razgovarati s igračima. Sve je završilo bez ekscesa, navijači su kapetanu Andriću predali pismo koje je pročitao momčadi i tražili od njih veće zalaganje i pobjede.

"Za razumjeti je navijače, ono što se jučer dogodilo na treningu je pozitivno, navijači su željeli pričati s igračima i sve je bilo normalno. Zamjerili su im zbog poraza od Zadra, ali nije bilo nikakvih ekscesa ili omalovažavanja, sve je bilo korektno", komentirao je Kalinić.

O sastavu protiv Žiline Kalinić još uvijek nije htio razgovarati. "Imamo večeras još jedan trening, pogledat ćemo neke DVD-ove, zasad imam još nekih dvojbi glede sastava."

Jučerašnji dan novi trener Hajduka iskoristio je za "kanaliziranje informacija" od bivšeg. ""Našao sam se s Mišom i dobio neke informacije u Žilini, no danas ću ih još malo pogledati i upoznati se."

Hajduk je iz Slovačke donio dobar rezultat (1:1), ali jučerašnji dvoboj Dinama i Salzburga pokazao je koliko taj rezultat može biti opasan.

"Svaki je rezultat opasan, ja nikako ne mislim da smo već prošli. Život me naučio da treba puhati i na hladno. Rezultat jest aktivan, ali treba biti pametan i skroman, ambicije pokazati na terenu. Trebat će nam jako puno pameti i srca. Neka glava vodi srce, a ne obratno."

Na čemu ćete inzistirati protiv Žiline, a i ubuduće?
"Inzistirat ću na disciplini igre i na igri u fazi obrane. Zahtjevat ću da cijela momčad igra obranu. Tu sam vidio malo problema već na prvom treningu i morat će svi igrači tu napraviti dodatni iskorak."

Kako ćete reagirati na kuloarske priče o pritiscima koje trpe treneri Hajduka kako bi određeni igrači bili u momčadi?
"Imam dovoljno godina i mogu misliti svojom glavom, nikad nisam imao problema ni sa kakvim pritiscima sa strane i ne opterećujem se time. Svoj posao ću raditi odgovorno i profesionalno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!