Nogomet

"Maksimir u ljepšem sjećanju"

Borna Rupnik • srijeda, 05.08.2009.
"Maksimir u ljepšem sjećanju"
Foto: Kristijan Komarica

Igrač Red Bulla Saša Ilić imao je poseban motiv za prolaz svoje momčadi protiv zagrebačkog Dinama. Naime, na Maksimiru je prije 12 godina u dresu Partizana ispraćen s pet komada u mreži. U utorak je barem djelomično isprao tu gorku uspomenu...

Premda nije odigrao ni minute protiv sastava Krunoslava Jurčića, Saša Ilić zadovoljan se vraćao u Salzburg. Njegova se momčad ovoga puta osladila pobjedom u glavnom hrvatskom gradu, i to pobjedom koja jamči Europsku ligu i nudi sjajnu priliku za plasman u Ligu prvaka.

"U prvom smo poluvremenu bili dominantni. Dinamo je igrao samo s jednim napadačem pa smo im uzeli loptu", istaknuo je Saša Ilić očito. Logično, složio se da se nakon predaha i ulaska Miroslava Slepičke sve promijenilo.

"Zagrepčani su zaigrali neusporedivo bolje, ponekad su našu četvoricu obrambenih igrača napadali s četvoricom svojih. Nama često nije ostajalo drugo nego da pokušavamo igrati dugim loptama", rekao je bivši igrač beogradskog Partizana.

Naglasio je i da ih vlasnik Dietmar Mateschitz neće posebno nagrađivati nakon velikog uspjeha - što prolaz u četvrto pretkolo Lige prvaka nakon 1:1 na domaćem terenu u prvoj utakmici - nego da ih premije čekaju uđu li u elitno europsko natjecanje, što dokazuje da Red Bull uistinu cilja visoko.

Naravno, spomenule su se i maksimirske uspomene. "Da, sada će mi Maksimir ostati u puno ljepšem sjećanju", zaključio je Saša Ilić.

Mi ćemo se ipak radije prisjetiti 1997. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!