Košarka

Argentina pobjednik turnira u Rosariju

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2009.
Argentina pobjednik turnira u Rosariju
Foto: Nikola Movrić

S tri pobjede u isto toliko susreta Argentina je odnijela pobjedu na pripremnom turniru u Rosariju gdje su uz Argentinu sudjelovale reprezentacije Brazila, Urugvaja i Australije...

Odličnom igrom u drugom poluvremenu u susretu posljednjeg kola protiv Brazila, Argentina je stigla i do treće pobjede i tako osvojila turnir u Rosariju. Na poluvremenu je rezultat bio 28:27 i još uvijek je utakmica bila posve otvorena, međutim u drugom dijelu uslijedio je argentinski uragan, to razdoblje su dobili s čak 55:21 i na kraju slavili s visokih 83:48. Posebno impresivno Argentina je odradila treću četvrtinu koja je dobila s pomalo nevjerojatnih 33:5.

Luis Scola bio je prvo ime susreta s 21 poenom dok je Paolo Quinteros dodao 18 poena. Kod Brazila Guilherme Teichmann ubacio je 11, a Bruno Fiorotto deset poena.

U drugom susretu Australija je svladala Urugvaj sa 101:94 te su tri reprezentacije tako završile turnir s po pobjedom i dva poraza. Odlučila je treća dionica koju je Australija dobila s 29:14 i pobjegla na nedostižnu prednost koju do kraja susreta nije ispuštala.

Jose Ingles predvodio je Australiju s 24 poena dok je Nathan Jawai dodao 21. Kod Urugvaja prva imena bili su Martin Osimani s 29 poena te Esteban Batista s 25 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!