Košarka

Toni Prostran na europskom All-Staru

Borna Rupnik • srijeda, 05.08.2009.
Toni Prostran na europskom All-Staru
Foto: Kristijan Komarica

Toni Prostran svoj bi nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina trebao okruniti i nastupom na Fibinoj All-Star utakmici za isti uzrast, koja će se održati za vrijeme seniorske europske smotre u Poljskoj...

FIBA je objavila popis od 30 košarkaša koji konkuriraju za nastup na prvoj All-Star utakmici za igrače mlađe od 18 godina, zakazanoj za 18. rujna. Među njima je i naš Toni Prostran, koji se iskazao na netom završenom Europskom prvenstvu.

Zadarsku su nadu među potencijalne kandidate uvrstili Svetislav Pešić i Michael Schwarz, Fibin koordinator za trenere. Definitivan popis igrača bit će poznat krajem kolovoza.

Prostran se, između ostalih, našao u društvu četvorice reprezentativaca novog prvaka Europe, Srbije (Lazar Radosavljević, Branislav Dekić, Dejan Musli i Danilo Anđušić) te po trojice igrača Litve (Augustas Peciukevičius, Saulius Kulvietis i Jonas Valanciunas), Francuske (Leo Westermann, Mael Lebrun i Evan Fournier) i Turske (Safak Edge, Furkan Aldemir i Enes Kanter).

S europske smotre na kojoj se Hrvatska osvojila osmo mjesto pozvana su 24 igrača, a ostali stižu iz europskih B i C divizija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!