Nogomet

Hapal: "Volio bih da nas Hajduk napadne"

Bernard Jurišić • srijeda, 05.08.2009.
Hapal: "Volio bih da nas Hajduk napadne"
Foto: Bernard Jurišić

Pavel Hapal, Čeh na klupi slovačke Žiline, nakon prve utakmice najavio je da njegova momčad u Split ide po prolaz u 4. pretkolo Europske lige. Večeras je njegova momčad odradila posljednji trening na Poljudu, a strateg Žiline stao pred novinarske mikrofone...

Pavel Hapal nakon ždrijeba prilično je diskretno promatrao šanse Žiline i Hajduka u okršaju 3. pretkola Europske lige. No, nakon prve utakmice njegovo je samopouzdanje naraslo i rekao je da njegova momčad dolazi u Split po prolaz.

Da nema namjeru ništa skrivati pokazao je otvaranjem večerašnjeg treninga svoje momčadi za javnost. Mogli su ih "špijunirati" i Hajdukovci, no Hapal misli da ništa posebno nemaju za vidjeti. "Na večerašnjem treningu ću definirati sastav, imam još neke detalje za provjeriti. Konačnu odluku ću donijeti večeras ili eventualno sutra ujutro."

Bez neugodnog Angeloviča

Žilina je u Split doputovala "napasti" 1:1 iz prvog susreta. No, to će morati pokušati bez jednog od najboljih igrača prvog susreta, ozlijeđenog desnog bočnog Stanislava Angeloviča.

Angelovič je u prvoj utakmici namučio Šerića i poslao mnoštvo opasnih ubačaja u kazneni prostor. Za sastav bi trebao konkurirati i prvi napadač Oravec koji se oporavio od ozljede, no ipak se očekuje da u vrhu napada krene isti tandem kao i u prvoj utakmici - Adauto i Lietava.

Kad krene utakmica u Splitu (četvrtak u 21h), Hajduk će biti u početnoj prednosti. Žilina je momčad koja mora postići pogodak, Hajdukovce dalje vodi i remi bez pogodaka.

"Znam da nosimo uteg zbog primljenog gola na domaćem terenu i da je 1:1 u startu Hajdukova prednost. Svjesni smo da moramo dati gol ako želimo proći, ali s druge strane smo u svakoj utakmici ove sezone dali gol. Vjerujem da će tako biti i u Splitu."

Kako gledate na Hajdukove probleme i trenersku promjenu minulog vikenda?
"To što je Hajduk promijenio trenera ne mora biti naša prednost, može to biti i prednost Hajduka. Mi imamo problem utoliko što ne znamo kakvu će momčad složiti novi trener, jer da je Miše tu onda bismo otprilike mogli znati. No, utakmica će na kraju dati sve odgovore."

Očekujete li da će vas Hajduk napasti ili krenuti opreznije zbog "aktivnog" rezultata iz Žiline?
"Ne vjerujem da će Hajduk čekati i braniti 1:1. Igraju pred svojom publikom i sigurno će pokušati napasti i riješiti utakmicu. Ako budu čekali, mogu primiti gol u 90. minuti i ispasti. Ja bih osobno volio da nas Hajduk napadne."

U jednu je stvar Hapal prilično siguran. "Bit će to potpuno drugačija utakmica od one u Žilini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!