Košarka

Mađari krenuli furiozno

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2009.
Mađari krenuli furiozno

Susretima prvog kola započele su kvalifikacije za ostanak u A divizije europske košarke. U prvim susretima pobjede su zabilježile reprezentacije Mađarske i Estonije...

Mađarska i Estonija na najbolji način otvorili su kvalifikacije za ostanak u A diviziji europske košarke. Dvije prvoplasirane reprezentacije ostat će u A diviziji dok će se preostale dvije preseliti u B diviziju u grčevitu borbu za povratak u društvo najboljih.

Mađari su u Szombathelyju ugostili Ukrajinu i upisali neočekivano visoku pobjedu 91:67. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri i domaćin je na odmoru imao tek tri poena viška. Međutim, u nastavku Mađari igraju sjajno i s dvije velike serije lome otpor protivnika.

Prvo u prvih četiri minute drugog poluvremena rade 18:5 i odlaze na 61:44 da bi posljednju četvrtinu otvorili serijom 16:5 što je posve riješilo pitanje pobjednika.

U domaćem sastavu najbolji su bili Istvan Nemeth s 21 poenom, Marton Fodor sa 17 poena te Peter Lorant sa 16 poena i 12 skokova. Kod Ukrajine Oleksij Pečerov ubacio je 17 poena uz pet skokova, a Kyrylo Fesenko dodao je 13 poena i sedam skokova.

Češka je propustila veliku priliku za pobjedu na gostovanju u Estoniji. Imali su Česi vodstvo u rukama, pet minuta prije kraja prednost je iznosila 61:51, no domaćin je u završnici odigrao odlično i uzeo pobjedu.

Tanel Sokk bio je čovjek preokreta uz Keerlesa koji je sam napravio 7:0 za preokret 65:63. Sokk je dovršio posao i Estonija je na kraju slavila.

Gregor Arbet sa 17 poena bio je najefikasniji kod Estonije dok je Tanel Sokk dodao 12 poena. Kod gostiju Petr Benda ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Jan Vesely dodao je 12 poena i devet skokova.

Kvalifikacije za A diviziju

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska91:67Ukrajina
Estonija69:65Češka
1Mađarska 32+36
2Češka 32+20
3Ukrajina 32-13
4Estonija 14-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!