Košarka

Velika pobjeda Francuza

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2009.
Velika pobjeda Francuza

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Eurobasket Francuska je u Cagliariju ostvarila veliku pobjedu i odmah napravila veliki korak prema prolasku dalje. Talijani su poraženi u produžetku 80:77...

Francuska i bez Tonyja Parkera odnosi vrlo važnu pobjedu iz Cagliarija, pobjedu koja će ih možda odvesti na Europsko prvenstvo u Poljsku. U Italiji su Francuzi slavili u produžetku 80:77 zahvaljujući lošoj reakciji Luce Vitalija 14 sekundi prije kraja susreta kada je prodao jednu loptu koja bi Talijane dovela na minus jedan.

Odlično su Francuzi odradili već prvu četvrtinu u kojoj su domaćina uhvatili na spavanju i brzo dostigli prednost od 11 poena viška. Međutim već sredinom druge četvrtine Italija se vraća u igru i preuzima vodstvo. Do isteka 40. minute igralo se s čestim izmjenama vodstva, no Francuzi su nešto više vremena imali prednost na svojoj strani.

U posljednjoj minuti kod 66:64 za Francusku, u dva navrata Florent Pietrus promašuje tricu da bi 33 sekunde prije kraja Belinelli ubacio dva bacanja. Imali su Francuzi posljednji napad, no nisu ga realizirali. 12 sekundi prije kraja susreta Turiaf promašuje polaganje, no hvata skok u napadu, a dvije sekunde prije kraja pobjedu promašuje i Nicolas Batum.

U produžetku je Italija povela 71:66 i činilo se kako će kazniti Francusku za propuštenu pobjedu u 40 minuta, ali Batum vraća Francuze na 73:72. Tada Talijani počinjavaju "samoubojstvo". Prvo Belinelli promašuje triu, a na drugoj strani Pietrus dovodi Francusku u vodstvo. Zatim još jednom Talijani idu na tricu, ovaj put promašuje Soragna, Diaw polaže za 76:75.

Koš na koš se igralo do tih 14 sekundi prije kraja kada Vitali krivo dodaje, Diot ubacuje slobodna nakon brze osobne i Francuska bilježi pobjedu 80:77.

Najbolji u francuskom sastavu bili su Nicolas Batum s 20 poena i osam skokova te Florent Pietrus s 20 poena i sedam skokova. Kod Italije Marco Belinelli ubacio je 26 poena, a Angelo Gigli dodao je 13 poena.

Dodatne kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Italija77:80 *Francuska
1Francuska 31+29
2Finska 22-2
3Italija 13-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!