Nogomet

Fuštar mjesec dana out

Ivana Jurica • četvrtak, 06.08.2009.
Fuštar mjesec dana out
Foto: Martina Japundžić

Problemi s ozljedama nikako da zaobiđu Šibenčane. Cijelu prošlu sezonu muku su mučili s ozljedama, pojedini igrači još se uvijek nisu u potpunosti oporavili, a lista novo ozlijeđenih sve je duža. Posljednji je nastradao mladi napadač Ivan Fuštar kojem predstoji najmanje mjesec dana pauze čime je ionako tanak kadar napadača u šibenskom prvoligašu sad još tanji.

Nakon samo dvije odigrane prvoligaške utakmice Ivan Fuštar, koji je ovog ljeta igralište uz Jadro zamijenio Šubićevcem, mora na prisilan godišnji odmor. Prijateljska utakmicu na novom stadionu u Dugopolju neće mu ostati u ugodnom sjećanju jer je zaradio potres mozga. A prve prognoze kažu da će morati pauzirati najmanje mjesec dana.

Velika šteta, kako za samog nadarenog igrača koji će uskoro napuniti 20 godine (18. kolovoza), tako i za šibenskog prvoligaša. Jer Fuštar je bio prvi strijelac ovoljetnih priprema, izabran je za najboljeg igrača pripremnih turnira u Vitezu i Vinjanima, a i u prva dva kola pokazao je da je riječ o vrlo zanimljivom igraču. Izborio se za mjesto u početnom sastavu, pa je i u Zadru, uz Dajića, trebao predstavljati glavnu opasnost po suparnički gol. Umjesto toga pred njim je razdoblje mirovanja, bez treninga i utakmica.

Palac dolje za Ligu deset

Nedavni spomen Lige deset kao mogućeg izbora za novo prvenstvo nije naišao na odobravanje u šibenskom prvoligašu. Direktor Marko Karađole i dalje zastupa stav da je najbolja Liga 16: "Zatečeni smo odlukom o Ligi deset. Mislimo da je to proizvoljna odluka nekih županijski saveza. Iza toga je uslijedio intervju predsjednika Udruženja Prve lige gospodina Markulina koji je to nazvao nebulozama koje ne stoje u tom trenutku na niti jednom mjestu. Podržavamo stav o Prvoj ligi sa 16 klubova, ligi koja ne može biti smijenjena niti po Zakonu o športu niti po propisima Hrvatskog nogometnog saveza."

Fuštar je već peti igrač Šibenika kojeg je ovo ljeto pogodila teža ozljeda. Od ozljede i operacija, još od prošle sezone oporavlja se Ante Bulat, oporavljenici Petar Bašić i Ivan Božić još uvijek nisu u punom natjecateljskom ritmu, a od ove sezone na listu ozlijeđenih bili su (ili još uvijek jesu) Mihaljević, Spahija, Jakoliš, Ivan Vrljić i sad Fuštar. Vratar Mihaljević borio se sa istegnućem lista, Spahija se oporavio od loma rebara i ponovno konkurira za nastup, Jakoliš još uvijek nosi gips na ruci, ali i trenira, a Vrljić je operiran i slijede mu mjeseci oporavka.

Ozljeda Fuštara Šibenčanima će još teže pasti kad se zna da napadača ionako nije bilo dovoljno. Već smo spomenuli da je Vrljić ozlijeđen, Šubić, Hunjadi i Jordan su na posudbama, Makarin se bori s povišenom tjelesnom temperaturom, a Božić, čija kvaliteta i želja za nastupom nikada nisu bili upitni, dvojbeno je samo koliko on može izdržati, s obzirom da tešku ozljedu noge i psihološki pristup vezano s tim. Za susret sa Zadrom Godinić je ostao tek na jednom zdravom napadaču, a to je Jusuf Dajić. S obzirom na situaciju, ali i činjenicu da je nastupio i u Dugopolju, uz Dajića bi se na Stanovima u vršku napada mogao naći i Ermin Zec. Ali konačan odgovor na to pitanje trebali bi ponuditi preostali treninzi do polaska u Zadar.

Novosti oko izbora novog trenera i dalje nema. U konkurenciji su dosadašnji pomoćnik Anđelko Godinić koji kotira kao jedina domaća solucija. Spominju se imena Ivana Pudara (koji je kao i Kalinić u tijeku sezone napustio klupu Šibenika zbog poziva Hajduka), Stipe Balajića, Branka Karačića, … Na koga će pasti izbor ne znamo (o tome će odluku, naravno, donijeti vodeći ljudi kluba), ali kao najlogičnija opcija u ovom trenutku čini se izbor Godinića za glavnog trenera. Jer on najbolje poznaje sve igrače, sve prednosti i nedostatke kadra koji ima na raspolaganju, a dovođenje bilo koga drugog iziskivalo i određeno vrijeme za upoznavanje, prilagodbu, a kako je prvenstvo u tijeku teško je predvidjeti da li bi i kakve posljedice to moglo imati na rezultate.

No, promjena bi moglo biti u igračkom kadru. Direktor Marko Karađole najavio je kako bi do kraja prijelaznog roka 31. kolovoza na Šubićevac moglo sletjeti još koje novo ime. To je svakako potrebno, posebno s obzirom na činjenicu kako ozljede i pehovi i ove sezone nezaustavljivo pogađaju Šibenčane.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!