Nogomet

"Nismo čuvali rezultat"

Vedran Babić • petak, 07.08.2009.
"Nismo čuvali rezultat"
Foto: Duje Bonačić

Kalinićev pomoćnik Joško Španjić javnosti se prvo obratio riječima o zdravstvenom stanju svoga nadređenoga. "Trenera je desetak minuta prije kraja utakmice uhvatilo srce, zbog čega je prevezen u bolnicu. Kasnije tijekom noći ćemo vidjeti njegovo stanje..."

Španjić se vrlo kritično osvrnuo na novu europsku tragediju Hajduka. "U prvom poluvremenu smo držali konce igre, no nismo igrali ništa posebno. Dapače, mislim da je naša igra bila užasna i Torcida ima svako pravo ljutiti se na nas."

Novinare je sasvim logično zanimalo zbog čega je Kalinić izvadio mladog Brazilca Paraibu (jedinog napadača) i zamijenio ga veznjakom Mariom Brkljačom. Španjić je odgovorio: "To nije bio pokušaj čuvanja rezultata. Paraiba jednostavno nije imao snage za svih 90 minuta. Pobjeda je bila prioritet."

Trener Žiline Pavel Hapal je izjavio: "Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom. Hajduk je pritiskao, a ja sam svojim igračima rekao da što duže drže rezultat 0:0 jer sam znao da će Hajduk s vremenom postati sve nervozniji i da će polako gubiti snagu. Smatram da je Pernišova obrana kod udarca Tomasova bila presudni trenutak. Poslije postignutog pogotka s lakoćom smo kontrolirali utakmicu do kraja."

Ogorčeni navijači su poslije utakmice Hajdukove igrače "častili" pogrdnim imenima dok su ovi pognutih glava šutke prolazili pored pripadnika sedme sile. Tek je mladi stoper Mario Maloča prozborio nekoliko riječi.

"Trebali smo zabiti pogodak tijekom naše dominacije u prvom poluvremenu. Imali smo par šansi, pogodili gredu i morali smo zabiti. Reakcija navijača je sasvim opravdana, katastrofalno smo startali u sezoni. Sada idemo u Koprivnicu pobijediti, nema druge."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!