Nogomet

Eduardo i Arsenal protiv Celtica

Marin Vuković • petak, 07.08.2009.
Eduardo i Arsenal protiv Celtica
Foto: UEFA

Izvučeni su parovi četvrtog pretkola Lige prvaka i već na prvi pogled pozornost privlači jedna utakmica. Eduardo da Silva i njegov Arsenal morat će za nastup u Ligi prvaka preskočiti škotskog prvaka Celtic.

Surova igra kuglica u četvrtom je pretkolu spojila velike otočke rivale Arsenal i Celtic. Favorit je, jasno, londonska momčad, no pitanje je u kakvoj će formi dočekati početak sezone. Eduardo da Silva je napokon spreman i vjerojatno ćemo ga vidjeti u oba ogleda sa škotskom momčadi.

Lyon se nakon dugo vremena našao u pretkolu i moglo bi se reći da je dobro prošao izvukavši belgijski Anderlecht, dok velika borba očekuje Panathinaikos i madridski Atletico.

Dinamova noćna mora Red Bull Salzburg u četvrtom će pretkolu na izraelski Maccabi iz Haife.

Prve utakmice na rasporedu su 18. i 19. kolovoza, a uzvrati 25. i 26. kolovoza. Momčadi koje su u ždrijebu navedene prve igrat će prve utakmice na svom travnjaku, a gostovati u uzvratu.

Put neprvaka - ždrijeb:
Lyon (Francuska) - Anderlecht (Belgija)
Celtic (Škotska) - Arsenal (Engleska)
Temišvar (Rumunjska) - Stuttgart (Njemačka)
Sporting (Porugal) - Fiorentina (Italija)
Panathinaikos (Grčka) - Atletico Madrid (Španjolska)

Put prvaka - ždrijeb:
FC Sheriff (Moldavija) - Olympiacos (Grčka)
Red Bull Salzburg (Austrija) - Maccabi Haifa (Izrael)
FC Ventspils (Latvija) - FC Zürich (Švicarska)
FC Kopenhagen (Danska) - APOEL (Cipar)
Levski Sofija (Bugarska) - Debrecen (Mađarska)


Tijek ždrijeba

12:15 - Završen je i ždrijeb Puta neprvaka i jasno je da nas čeka strašan dvoboj Celtica i Arsenala, otočki derbi dviju velikih momčadi od kojih jedna neće vidjeti Ligu prvaka.

12:10 - Izvučeni su parovi Puta prvaka, nećemo plakati više za Dinamom, vrijeme je za izvlačenje parova Puta neprvaka, u kojem nas čekaju zanimljivi dvoboji.

12:04 - Ždrijeb samo što nije počeo, pristojni gospodin upravo objašnjava nova pravila koja sam vam ja već dolje objasnio te upozorava da će bilo kakvo rasističko ponašanje navijača ove sezone biti žestoko sankcionirano od strane Uefe.

12:00 - Kakav je nesrazmjer snage u ovom pretkolu oslikat ću vam činjenicom da Arsenal, kao najjača momčad na ovoj stepenici, ima koeficijent 106.899, dok moldavski Sheriff ima 1.333. Najbolje od svega je da taj Sheriff sada može izvući, primjerice, Maccabi iz Haife i proći dalje, a Topnici pak posrnuti protiv madridskog Atletica ili Celtica.

11:58 - Samo nas još koja minuta dijeli od početka ždrijeba i pogleda na sve one sretne nogometne dužnosnike klubova koji su se našli u ovom pretkolu.

11:55 - No, kao što sve u životu treba gledati sa svijetle strane, da citiram svoga kolegu sa Sportneta: "Dobro je, izbjegli smo Barcelonu."

11:52 - Na našu veliku žalost, Dinamo je ove sezone mogao imati nikad lakši put prema Ligi prvaka. Da je prošao u četvrto pretkolo našao bi se među nositeljima i za moguće protivnike imao bi upravo APOEL, Ventspils, Debrecen, Sheriff ili Zürich. Zahvaljujući iznimno hrabroj taktici Krune Jurčića nikada nećemo saznati bi li Dinamo ove sezone prošao u elitno nogometno društvo.

11:49 - U drugom bubnju bit će momčadi koje se nalaze na Putu prvaka. Među nositeljima ovdje su Olympiacos (Grč), Kopenhagen (Dan), Levski Sofija (Bug), Maccabi Haifa (Izr) i Zürich (Švi). S druge strane, nenositelji su APOEL (Cip), Ventspils (Lat), Debrecen (Mađ), Sheriff (Mol) i po Dinamo kobni Red Bull Salzburg (Aut).

11:45 - U bubnju Puta neprvaka kao nositelji naći će se Arsenal (Eng), Lyon (Fra), Sporting (Por), Panathinaikos (Grč) i Stuttgart (Njem), a za razliku od proteklih sezona sada mogu dobiti zaista jake protivnike. Na strani nenositelja su Fiorentina (Ita), Atletico Madrid (Špa), Celtic (Ško), Anderlecht (Bel) i Temišvar (Rum).

11:44 - Naime, kao što znate, od ove sezone do Lige prvaka vode dva puta, Put prvaka i Put neprvaka. Na taj način UEFA želi i savezima sa slabijim koeficijentom omogućiti ulazak u Ligu prvaka.

11:42 - Dobrodošli u prijenos uživo ždrijeba 4. pretkola Lige prvaka. Za razliku od prošlih sezona kada su nositelji mogli relativno mirno očekivati zadnju stepenicu prije ulaska u elitno natjecanje, ovaj put nas čeka nekoliko vrlo jakih dvoboja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!