Nogomet

Jurčić: "Imamo tretman poput volova"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 07.08.2009.
Jurčić: "Imamo tretman poput volova"
Foto: Nikola Movrić

Rane od Salzburga još su svježe, ali već je pred vratima Hearts. Krunoslav Jurčić, međutim, nije želio razgovarati niti o jednom od ta dva protivnika - Red Bull je prošlost, a budućnost je - Croatia Sesvete...

Nakon što je održan ždrijeb 4. pretkola Europske lige, Krunoslav Jurčić pojavio se pred novinarima po prvi puta nakon ispadanja od Red Bulla. Treneru Dinama na pameti nisu ni Hearts ni Red Bull, već Sesvete:

"Igramo prvenstvenu utakmicu koja nam je jako bitna, želimo potvrditi svoj status u domaćem prvenstvu. Želimo zadržati nivo izvedbe koji smo do sada imali, to nam je bitno zbog samopouzdanja i stvaranja bodovne zalihe koja nam daje prostor za normalnu pripremu za europske obveze."

Promjena trenera pred početak sezone, vjeruje Jurčić, nije naškodila Croatiji: "To je dosta iskusna ekipa s iskusnim igračima koji mogu dobro reagirati i koji neće biti impresionirani s Dinamom. Imamo nekoliko problema s ozljedama - ne konkuriraju Kovač, Slepička, Tomečak i Tomić. Slepička pauzira zbog manjeg zatezanja u zadnjoj loži, preporuka je liječnika da ga odmorimo."

Prepreka na putu do Europske lige, koja se nameće kao imperativ, bit će škotski Hearts: "Neću se izjašnjavati o protivniku u 4. pretkolu, svi protivnici su kvalitetni i treba ih dobro prostudirati. Kao klub i kao zemlja imaju visoki, europski rejting, oni su ovdje došli direktno na kraju krajeva. Bez obzira na respekt prema Heartsu i škotskom nogometu, naravno da vjerujemo u prolaz u Europsku ligu. Bitno je samo da smo mi disponirani, sve ostalo nije toliko u prvom planu."

U svlačionici se još uvijek osjeća miris neuspjeha protiv Austrijanaca: "Naravno da igrači proživljavaju teško ispadanje od Red Bulla. Radimo na tome da ih što prije dignemo, da se vratimo u ritam prije Salzburga i da uspostavimo ponovno odlično ozračje."

Kratak je bio Jurčićev komentar na otrovne strelice koje su ovih dana prema njemu dolazile iz (svih) medija: "Ne mogu me iznenaditi predvidive stvari."

Protiv Sesveta će Dinamo krenuti s najjačom mogućom momčadi, Jurčić je najavio tek mogućnost zamjene Lovrene u nekoj fazi utakmice kako bi se isprobavale varijante za Hearts, protiv kojeg mladi stoper neće moći nastupiti zbog kartona.

Ispadanje svih hrvatskih klubova u Europskoj ligi oneraspoložilo je i Dinamovog trenera, ali je dao zanimljiv komentar razloga za takva posrtanja:

"Ja sam dio hrvatskog nogometa i u prijateljskim sam odnosima s većinom tih ljudi i igrača. Teško podnosim svaki poraz hrvatskog nogometa. Posebno me potresla situacija s Ivicom Kalinićem... Nadam se da će se brzo vratiti na klupu, to je sada najvažnije. Što se ostaloga tiče, plaćamo račune masovnog odljeva igrača, promjena trenera zbog svakog poraza i sličnog. Mi imamo tretman poput volova koji idu u redu pa ih udaraju maljom. Kad ispadnemo od Salzburga i Žiline onda se čudimo, ali mislim da plaćamo račune onoga što smo radili u prošlosti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!