Nogomet

Ogilvie: "Navijači će biti naš 12. igrač"

Marin Vuković • petak, 07.08.2009.
Ogilvie: "Navijači će biti naš 12. igrač"
Foto: Ilustracija

Direktor Heartsa Campbell Ogilvie osvrnuo se ukratko na utakmicu sa zagrebačkim Dinamom u četvrtom pretkolu Europske lige. Nada se dobrom odzivu navijača na Tynecastle stadionu i smatra kako bi se upravo oni mogli pokazati prevagom u ovom dvoboju.

Svi britanski mediji koji su danas izvještavali o ždrijebu četvrtog pretkola Europske lige nisu propustili spomenuti kako je Dinamo respektabilan i jak protivnik s puno iskustva u europskim natjecanjima, te da pred nogometašima Heartsa stoji težak posao prolaska u skupine ovoga natjecanja. Sličnog mišljenja je i Campbell Ogilvie, direktor škotskog kluba.

"Znali smo od početka da ćemo kao nenositelji imati težak posao ispred sebe", rekao je Ogilvie. "Kad smo vidjeli imena nositelja to nam je bilo jasno, ali jedva čekamo utakmicu. Veliki plus je to što igramo uzvratnu utakmicu kod kuće, treneri uvijek to naglašavaju kao prednost."

Ogilvie je podršku s tribina istaknuo kao ključnu: "Ponovno smo u europskom natjecanju pred svojim navijačima na Tynecastleu. Predviđam da će stadion biti rasprodan, svih 17.000 mjesta, i navijači će biti naš 12. igrač."

Hoće li činjenica da Hearts vodi istočnoeuropski trener pomoći u utakmicama s Dinamom i skautiranju protivnika? "Vjerojatno će pomoći, ali trener će pogledati i neku od Dinamovih prvenstvenih utakmica. Ima određena saznanja o momčadi, a i ja sam također bio u Zagrebu s reprezentacijom, imamo dobre odnose i kroz saveze."

Koliko je sudjelovanje u Europskoj ligi bitno momčadi poput Heartsa, uzme li se u obzir pad prihoda? "Naravno da je bitno, ali bitno je i zbog samih navijača, zbog kluba. Bitno je da smo prisutni u Europi, posebno u ovom novom sustavu Europske lige, bio bi to dobitak za klub", tvrdi direktor Heartsa.

Slažemo se, bio bi dobitak za klub, ali u ovom slučaju nismo na strani uvijek simpatičnih Škota. Nakon kiksa protiv Red Bulla i propuštene prilike za ulazak u Ligu prvaka, Dinamo jednostavno ne smije ispustiti iz ruku barem još jednu europsku jesen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!