Košarka

Pojačani Brazilci prejaki za Urugvaj

Branimir Korać • subota, 08.08.2009.
Pojačani Brazilci prejaki za Urugvaj
Foto: Nikola Movrić

Drugi dio Super Four turnira započeo je u Brazilu gdje je Brazil pregazio na startu Urugvaj, a Australija nakon dva produžetka svladala Argentinu...

Super Four turnir preselio je u Rio de Janeiro nakon Rosarija, a Brazil ga je dočekao s nekolicinom važnih igrača koji nisu nastupili u Rosariju. Dolaskom NBA igrača poput Andersona Varejaoa i Leandra Barbose, otišao je lakše do pobjede protiv Urugvaja 100:63.

Urugvaj je bio ravnopravan samo u prvoj četvrtini koja je završila vodstvom Brazila 20:17, a nakon toga domaćin je posve zadominirao parketom i lako slavio.

Anderson Varejao s 19 poena predvodio je Brazilce za koje je Leandro Barbosa dodao 18 poena. Kod Urugvaja Esteban Batista ubacio je 11 poena koliko je dodao i Leandro Garcia Morales.

U drugom susretu u pravom trileru Australija je nakon dva produžetka bila bolja od Argentine 110:107. U prvoj pobjedi Australije nad Argentinom nakon čak 19 godina, ključni ljudi bili su Joe Ingles koji je ubacio dvicu za produžetak u regularnom dijelu te Oscar Forman čija je trica donijela Australiji pobjedu.

Ingles je susret završio s 25 poena dok je Nathan Jawai ubacio 22 poena. Kod Argentine Paolo Quinteros ubacio je 18 poena, a Juan Pablo Figueroa 17.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!