Košarka

BiH bez krivog koraka

Branimir Korać • subota, 08.08.2009.
BiH bez krivog koraka
Foto: Nikola Movrić

Fibini statističari od utakmice u Portugalu napravili su u srijedu pravu pomutnju, no ovaj put greške nema. BiH je slavila protiv Belgije 82:77 i tako ostala stopostotna u skupini A...

Kako Francuska bezgrešno napreduje u skupini B, tako BiH napreduje u skupini A dodatnih kvalifikacija za Eurobasket. Nakon Portugala u gostima, na domaćem terenu svladali su i Belgiju i tako istaknuli najozbiljniju kandidaturu za prvo mjesto u skupini.

Belgija je odlično otvorila utakmicu i na krilima Axela Hervellea već u sedmoj minuti vodila je 21:11, a sam Hervelle ubacio je već poena koliko cijela reprezentacija BiH. Do posljednje minute prve dionice BiH se vratila na minus četiri, a u posljednjem napadu Oveneke tricom odvodi Belgiju na 26:19.

Drugu četvrtinu domaćin otvara serijom 9:0 i preuzima kontrolu utakmice i kada se činilo kako će na odmor otići s vodstvom, tri sekunde prije kraja prvog poluvremena Opačak radi osobnu na trici, a Lauwers ubacuje sva tri bacanja za 40:39 Belgije nakon prvih 20 minuta.

Sredinom treće četvrtine BiH radi novu seriju, ovaj put 14:2 i ima najvišu prednost na susretu do tada - 57:47.

Tek u posljednje tri minute utakmice Belgija se oporavila i smanjila na 73:70 da bi tricom Lauwersa na 2:54 do kraja došla na malih 75:73. Međutim, pravu priliku za potpuno hvatanje priključka nisu imali. Domaći košarkaši mirno su odigrali završnicu susreta i nisu dozvolili Belgiji da ih iznenadi i napravi preokret.

Nihad Đedović pokazao je sav svoj talent i ubacio 18 poena uz sedam skokova dok je 13 poena dodao Ratko Varda. Kod Belgije Hervelle se zaustavio na 33 poena (5/7 trica) i sedam skokova, a Lauwers je dodao 12 poena.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bosna i Hercegovina82:77Belgija
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!