Košarka

Francuzi s Parkerom do nove pobjede

Branimir Korać • subota, 08.08.2009.
Francuzi s Parkerom do nove pobjede
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su odnijeli vrijednu pobjedu s gostovanja u Italiji, reprezentativci Francuske nadigrali su u dodatnim kvalifikacijama i Finsku...

Teži dio posla Francuzi su napravili srijedu u Cagliariju gdje su igrali protiv Italije. Tamo su uzeli pobjedu koja ih dovodi u poziciju prvog favorita skupine, no tu pobjedu trebalo je potvrditi u domaćem susretu s Finskom.

Neposredno prije susreta domaćin izbornik Vincent Collet saznao je dobru vijest, Tony Parker im se priključio i mogao je zaigrati. Odradio je početnih pet minuta, sjeo na klupu i nije bilo potrebe za forsiranjem njegovog nastupa u nastavku susreta.

Francuska je već u prvoj četvrtini stigla do dvoznamenkaste prednosti i povela 19:9. Odlično je funkcionirao domaći napad, opasnost je prijetila sa svih strana i Finci su rano bili u problemima. Ipak uspjeli su do 12. minute se vratiti u igru i smanjiti na 30:28, no 7:0 Francuske brzo ih je ohladilo.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Francuske 46:35, a prednost je održavana s lakoćom u nastavku susreta. Treća četvrtina završena je vodstvom domaćina 63:47 i do kraja susreta Francuska je mirno završila posao. Najbliže što su Finci uspjeli doći u posljednjih deset minuta bilo je na sedam poena zaostatka.

U konačnih 82:72 za Francusku kod domaćina najbolji su bili Antoine Diot sa 16 poena i Nicolas Batum sa 14. Kod Finske 21 poen uz dvicu 1/1, tricu 5/5 i slobodna 4/4 ubacio je Haanpää dok je Koponen dodao 16 poena i pet skokova.

Dodatne kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Francuska82:72Finska
1Francuska 31+29
2Finska 22-2
3Italija 13-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!