Nogomet

Ni Eduardo nije bio dovoljan

Antonija Pavlić • nedjelja, 09.08.2009.
Ni Eduardo nije bio dovoljan

Jaka kiša spriječila je nogometaše Arsenala da upišu još jednu pripremnu pobjedu. Na kišom okupanoj Mestalli Valencia je od Wengerove momčadi bila bolja pogocima Michela i Ville, a povratak Topnicima nije mogao donijeti ni Eduardo da Silva ulaskom u drugom poluvremenu...

Kišna Mestalla nije bila sretna nogometašima Arsenala u još jednom prijateljskom ogledu prije početka nove sezone Premiershipa. Momčad Arsenea Wengera poražena je od Valencije rezultatom 2:0, a Topnici na kraju krajeva mogu biti i sretni s takvim raspletom.

Odmah na početku dvoboja domaćini su oštro pritisnuli, a odličnu priliku imali su kada je Silva nabacio na glavu Mati, no lijepom obranom svoju je mrežu ipak sačuvao Manuel Alumnia.

Nekoliko minuta prije poluvremena Silva je još jednom sjajno izbjegao zaleđe i krenuo sam prema Almuniji, no pomoćni je sudac podignuo zastavicu i nepravedno opstruirao izgledan napad domaćina.

Arsene Wenger na poluvremenu je u igru ubacio Thea Walcotta i Eduarda da Silvu, dok su u domaćim redovima na teren istrčali Michel i David Villa.

Upravo su izmjene Unaija Emerija napravile razliku i susret odvele prema pobjedi španjolske momčadi. Premda je Arsenal krenuo ozbiljnije i opasnije, Valencija je u povela u 59. minuti, kada je Joaquin izveo slobodan udarac i u kazenom prostoru pronašao glavu Michela. Alumnija ovoga puta nije imao šanse.

Topnici su i nakon pogotka više pokušavali, no s loptom je u nogama daleko opasnija bila Valencija. Deset minuta nakon pogotka sudac utakmice poklonio je prilično lošem Villi kazneni udarac, no on nije uspio realizirati pruženu priliku.

U 90. minuti ponovno je, ipak, u glavnoj ulozi bio rastrčani Joaquin, asistiravši Villi kazneni prostor. Španjolski je napadač ovoga pua hladnokrvno realizirao pruženu priliku i time i zapečatio susret.

"Foto: Arsenal.com"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!