Košarka

Brazil pobjednik turnira u Riju

Branimir Korać • nedjelja, 09.08.2009.
Brazil pobjednik turnira u Riju
Foto: Nikola Movrić

Drugi Super Four turnir igran je ovog vikenda u Rio de Janeiru, a pobjednik turnira je reprezentacija Brazila. Brazilci su u finalu bili bolji od Australije dok je Urugvaj stigao do trećeg mjesta pobjedom nad Argentinom...

Nakon dvostrukog produžetka dan ranije u susretu s Argentinom, Australci su u finalnom susretu protiv Brazila izgledali umorno i loše. Brazil je lako slavio 95:67 i tako osvojio drugo izdanje Super Four turnira.

Pad Australije počeo je nakon vodstva 14:10 u prvoj četvrtini, Brazil je krenuo furiozno i već do poluvremena stigao do 17 poena viška. U drugom dijelu prednost je samo dodatno rasla.

Leandro Barbosa predvodio je Brazil s 15 poena dok su Anderson Varejao i Alexandre Garcia dodali po 13 poena. Kod Australije Adam Gibson ubacio je 22 poena, a Joe Ingles dodao je 16 poena.

U susretu za treće mjesto Argentina je bez Luisa Scole upisala poraz od Urugvaja 84:79. Susret je riješen u posljednjoj četvrtini kada Urugvaj radi preokret i dolazi u završnici u vodstvo koje čuva do kraja susreta.

Reque Newsome s 19 poena bio je najbolji Urugvajac dok je Leandro Garcia Morales dodao 18 poena. Kod Argentine Diego Garcia ubacio je 22 poena, a Roman Gonzalez 13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!