Košarka

Moćni Bugari, Crna Gora tek u produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 09.08.2009.
Moćni Bugari, Crna Gora tek u produžetku

Na turniru u Sofiji Bugarska i Crna Gora upisali su pobjede drugog dana. Dok su Bugari očekivano "razvalili" Cipar, Crna Gora je tek u produžetku dobila Bjelorusiju...

Prava drama odvijala se u prvom dvoboju subotnjeg dijela turnira u Sofiji. Crna Gora i Bjelorusija igrali su neočekivano tijesan meč, a na kraju su obje momčadi ispustile pobjedu u regularnom dijelu.

Nikako se Crnogorci nisu mogli odvojiti i ušli su na kraju u probleme. Kada je Kudrautsan 28 sekundi prije kraja susreta ubacio za 79:76, činilo se kako će Crnu Goru spasti samo trica. Cook je zatim s linije slobodnih bacanja smanjio na 79:78 da bi Gandlin 17 sekundi prije kraja pogodio samo jedno bacanje.

Uslijedio je pravi triler. Osam sekundi prije kraja Peković ubacuje za 80:80 da bi četiri sekunde prije kraja Savović poslao Pustahvara na liniju slobodnih bacanja. Međutim, on promašuje oba bacanja i Crnoj Gori ostaje zadnji napad. Do lopte dolazi Peković, ali sa sirenom promašuje i odlazi se u produžetak. Tamo Crna Gora odmah radi 10:0 i na kraju slavi 95:89.

Kod Crne Gore najbolji su bili Nikola Peković s 27 poena i Predrag Drobnjak s 18 poena i šest skokova. Kod poraženih Pavel Uljanko ubacio je 17 poena, a Aliaksandr Kudrautsan 15 poena uz šest skokova.

U drugom susretu Bugari su se poigrali s Cipranima. Bila je to šetnja za Bugarsku od samog starta, već na poluvremenu imali su 55:21 i bilo je samo pitanje kako će utakmica završiti. Na kraju je Bugarska slavila 103:61.

Todor Stojkov ubacio je 13 poena, a Stanislav Slavejkov i Dimitar Anguelov dodali su po 12. Kod Cipra Vasilios Kounas ubacio je 16 poena, a Panagiots Trisokkas dodao je 13.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!