Košarka

Ukrajina i Češka se vratili u igru

Branimir Korać • subota, 08.08.2009.
Ukrajina i Češka se vratili u igru

Ukrajina i Češka na svojim terenima upisali su pobjede te se vratili u igru za ostanak u A diviziji europske košarke. Ukrajinci su svladali Estoniju, a Česi Mađarsku...

Težak poraz u Mađarskoj u prvom kolu pak nije ostavio velikog traga na Ukrajincima. U drugom susretu dočekali su na svom parketu u Kijevu Estoniju te ih svladali 71:64 u susretu koji je riješen u završnici.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Estonija je izjednačila na 52:52 i naznačila kako domaćin neće tako lako do pobjede, međutim Ukrajina vrlo brzo radi seriju 10:0 i do kraja susreta ostavlja Estoniju bez ikakve šanse.

Andriy Agafonov sa 17 poena i pet skokova te Olexiy Onufriyev s deset poena bili su najistaknutiji Ukrajinci, a kod Estonije Gregor Arbet ubacio je 19 poena dok je Janar Talts dodao 13 skokova.

"Imamo mladu i neiskusnu momčad punu igrača koji nisu nositelji igre u svojim klubovima. Sretan sam što nismo radili pogreške kao u Mađarskoj već smo se izvukli iz teške situacije i siguran sam kako će nam ova pobjeda značiti još više u budućnosti", rekao je nakon susreta ukrajinski izbornik Valentyn Melnychuk.

U drugom susretu Česi su svladali Mađare sa sličnim rezultatom 71:65. Dvije minute prije kraja treće četvrtine Vojvoda je tricom smanjio na 49:48 nakon čega Česi rade 8:0 i odlaze na visoku prednost.

Međutim Mađari ne odustaju. Tri minute prije kraja susreta zaostajali su tek dva poena, ali nakon što Marek pogađa u sljedećem napadu, taktički griješe i pokušavaju sve tricama i to Češka koristi i odlazi do pobjede.

Petr Benda s 13 poena i devet skokova te Pavel Slezak s 12 poena pružili su najviše kod Češke, a kod Mađarske Istvan Nemeth ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Peter Lorant dodao je 13 poena.

Kvalifikacije za A diviziju

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ukrajina71:64Estonija
Češka71:65Mađarska
1Mađarska 32+36
2Češka 32+20
3Ukrajina 32-13
4Estonija 14-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!