Nogomet

"Sudac nas je uništio"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.08.2009.
"Sudac nas je uništio"
Foto: EPA

Škotska je u susretu kvalifikacija za SP visoko poražena u Norveškoj 4:0, a nakon susreta najviše je govora bilo o luksemburškom djelitelju pravde Alainu Hameru za kojeg Škoti smatraju kako ih je teško oštetio...

Visokih 4:0 za Norvežane nije toliko rezultatski rastužio Škote koliko ih je naljutila arbitraža Alaina Hamera. Luksemburški sudac je kod 0:0 isključio Garyja Caldwella nakon čega je Norveška imala lagan posao.

"Izgubili smo 4:0, no to nismo zaslužili. Igrali smo dobro, dali smo sve od sebe, ali na kraju su odlučile sudačke pogreške. Teško nam je to prihvatiti jer očekujete kako će takve utakmice suditi najbolji suci jer je u igri plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne znam koliko je on imao vrhunskih utakmica u Luksemburgu tijekom sezone", razočaran je nakon susreta bio Darren Fletcher.

Fletcher je kratko objasnio gdje vidi da su oštećeni. "Riise je napravio tri teška starta prije nego je dobio žuti karton, Carew je podijelio tri lakta prije žutog kartona, Gary Caldwell je u svom prvom startu na susretu dobio žuti karton, a onda je Hamer uopće zaboravio da mu ga je dao i pokazao mu još jedan minutu kasnije. Sve su te odluke bile krive i to nas je stajalo pobjede", nije krio nezadovoljstvo Manchesterov veznjak.

Na vratima je u natjecateljskoj utakmici debitirao David Marshall koji također smatra kako je Caldwellovo isključenje riješilo utakmicu.

"Osim toga uslijedio je odmah i taj pogodak iz slobodnog udarca, a kako smo na poluvremenu s desetoricom zaostajali 2:0, znali smo da nas očekuje dugački drugi dio", rekao je Marshall.

Škotska je trenutno u devetoj skupini na trećem mjestu sa sedam bodova koliko ima i drugoplasirana Makedonija, a opet bod ispred četvrtoplasirane Norveške koja je ovom pobjedom ostala u igri. Nizozemska je već osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!