Nogomet

"Ja sam jedan običan reprezentativac"

Antonija Pavlić • četvrtak, 13.08.2009.
"Ja sam jedan običan reprezentativac"
Foto: Sandro Donda

Velika pobjeda nad Bjelorusima usred Minska izrazito je podignula raspoloženje u "kockastoj" svlačionici, premda su svi reprezentativci složni u tome da ne treba podleći euforiji. Početkom rujna preostaje nam još jedan ogled s Bjelorusijom u Zagrebu, a potom i gostujući okršaji s Engleskom i Kazahstanom...

Kapetan Darijo Srna odahnuo je nakon utakmice poslije koje u slučaju poraza ne bi bilo povratka. "Lako je bilo biti optimističan i ohrabrivati se prije susreta. Znali smo da će na terenu stvari biti daleko kompliciranije i zato ova pobjeda ima ogroman značaj."

U najboljem se stilu vratio Eduardo - Hrvatska s njim i bez njega izgleda kao dvije potpuno različite reprezentacije. "Kada smo kompletni, pripadamo samom svjetskom vrhu. Izbornik je promjenama u drugom polvuremenu pokazao da je vrhunski trener, a u ovoj nam je pobjedi puno značio i Eduardov povratak."

Važnost kompletne momčadi i oporavljenih Eduarda i Nike Kranjčara istaknuo je i dvostruki strijelac Ivica Olić. "Sada se najbolje vidi koliko je važno biti kompletan. Odigrali smo nekoliko lošijih utakmica, no sada smo ponovno oni pravi. Bit će nam teško s Bjelorusijom i u Zagrebu; pokazali su da su kvalitetna momčad", mišljenja je Ola.

"Sretan sam kao malo dijete, no molim vas da ne stvarate euforiju oko mog povratka. Ja sam jedan običan reprezentativac", prokomentirao je, po nekima, junak utakmice - Eduardo.

"Moramo biti ponosni na ovu pobjedu. Tjelesno sam spreman i dobro sam se osjećao na terenu, a bilo mi je i lakše igrati jer je cijela momčad bila raspoložena. Nisam strahovao za ishod prije susreta; gledao sam kako reagiramo na treninzima i bio svjestan da smo dobri."

Kreator naše igre Luka Modrić povukao je paralelu s ovom pobjedom i kvalifikacijskom utakmicom u Makedoniji, kada smo već na poluvremenu mogli slaviti plasman na EP. "Ovakvo slavlje vidio sam jedino u Makedoniji, kada smo saznali da smo se plasirali na EP. Ovom pobjedom nam je pao veliki kamen sa srca, no pred nama je još puno posla.", prenose Sportske novosti.

Niko Kranjčar uz pobjedu je proslavio i 25. rođendan. "Ispunili smo ono što smo najavljivali - držali smo konce igre u svojim rukama, igrali kombinatorno i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u obzir. Pokazali smo koliko je važno kada je momčad kompletna, no ne treba biti previše euforičan jer je pred nama još dosta posla."

Ivan Rakitić spočitnuo je hrvatskoj javnosti pesimizam i "crne" misli u posljednje vrijeme. "U javnosti se pojavilo razmišljanje kako više nismo jaki kao nekad. Vjera je sve - mi vjerujmo u pozitivan rasplet svega ovoga i sigurni smo da ćemo se na kraju dana plasirati u JAR."

Vedran Ćorluka odradio je solidno prvo poluvrijeme na desnom boku, a izlaskom Ivice Križanca zauzeo je mjesto stopera. "U klubu često igram stopera, u posljednje vrijeme konstantno, pa mi nije bio problem uskočiti umjesto Križanca. Nakon ove pobjede možemo biti malo mirniji, zabili smo kada je bilo potrebno i uzeli ono po što smo došli."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!