Nogomet

"Potpuno smo nadigrani"

Antonija Pavlić • četvrtak, 13.08.2009.
"Potpuno smo nadigrani"

Bjeloruski izbornik Bernd Stange nije imao puno prostora za elaboriranje poraza svoje momčadi; poraza koji ga je najvjerojatnije i konačno eliminirao iz konkurencije za plasman u Južnoafričku Republiku. Priznao je Stange Hrvatskoj potpunu premoć na travnjaku, te potvrdio kako su tri boda u ovoj utakmici za njih bila čista utopija...

Bjeloruski novinari nisu se mogli mirno sastati s porazom koji im je Hrvatska nanijela usred Minska i time ih vrlo vjerojatno eliminirala iz konkurencije za plasman u JAR. S mnoštvom se neugodnih pitanja tako morao suočiti izbornik Bernd Stange, premda na većinu njih nije imao "zadovoljavajući" odgovor.

"Čestitam Hrvatskoj, bili su bolja ekipa i zaslužno su odnijeli bodove. Igrali su kao u zanosu, imaju veću individualnu klasu od nas i jednostavno im se nismo mogli adekvatno suprotstaviti", komentirao je.

Pohvale na račun Vatrenih pojačao je i u nastavku. "Da s njima igramo deset puta, možda bismo dva puta eventualno remizirali, dok bismo sve ostali izgubili. Hrvatska je momčad iz samog svjetskog vrha i unatoč nekim našim prilikama, tri boda su bila samo san."

"Napad je još nekako i funkcionirao, no bili smo previše darežljivi u obrani; davali lopte i prilike za ozbiljne napade za svih strana."

Najveća zvijezda Bjelorusa Aleksandar Hleb nije izdržao visok tempo utakmice i u drugom poluvremenu "nestao" s terena. "Dobio sam informacije da je Hleb fizički spreman i u dobrom stanju i nadao se da će izdržati. Hrvati su igrali pametno, kratkim pasevima, i dosta nas umorili. U sastavu imaju izvanredne igrače koji igraju u velikim europskim klubovima i prevladali su svojom tehnički dotjeranom igrom", prenosi SN.

"Žao mi je što nismo imali pravoga Hleba, tko zna što bi tada bilo...", zavapio je zaključivši svoje izlaganje.

Napadač Vitalij Kutuzov pridružio se u mišljenjeu svome treneru, istaknuvši kako protiv ovakve Hrvatske nisu imali nikakve šanse. "Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Svjesni smo da smo unesrećili naše navijače i sve ljude u Bjelorusiji, no ne sramimo se jer smo pružili što smo mogli."

"Hrvatska nas je nadigrala u svim segmentima igre, nemamo za čime žaliti, jer su bodovi bili miljama daleko od nas."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!