Košarka

Hrvatska bez borbe za medalje

Branimir Korać • petak, 14.08.2009.
Hrvatska bez borbe za medalje

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Litvi. U četvrtfinalu bolja je bila Poljska 51:46...

Kao i mlada i juniorska reprezentacija, kadetska košarkaška reprezentacija također se od borbe za medalje oprostila u četvrtfinalu. Ovaj put kobni su bili Poljaci koji su u tijesnom susretu slavili 51:46.

Utakmica malih brojeva protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su Poljaci bili ti koji su na kraju ipak imali nešto više koncentracije. Prva četvrtina protekla je u poljskoj dominaciji i u drugu dionicu ušlo se vodstvom Poljske 18:13. Dosta problema u tom razdoblju stvarao nam je Michalak koji je već bio na devet poena.

Prve poene iz igre u drugoj četvrtini Hrvatska je postigla tek u šestoj minuti kada je Krstanović tricom smanjio, ali na našu sreću na malih 22:19 obzirom da se niti Poljaci nisu nešto posebno istaknuli u tom razdoblju. No, do kraja prvog poluvremena Hrvatska igra loše, ne ubacuje više niti jedan poen i Poljska na odmor odlazi s lijepih za njih 29:19.

Koliko Hrvatska nije dobro igrala u drugoj, toliko je dobro izgledala u trećoj četvrtini. Odličnom obranom Poljaci su posve limitirani i osam i pol minuta ostavljeni bez poena, a naša reprezentacija za to vrijeme napravila je 14:0 i preuzela vodstvo. Ipak, u tih zadnjih minutu i pol Poljska ipak igra bolje i vraća prednost na svoju stranu.

Posljednje vodstvo na susretu Hrvatska je imala četiri i pol minute prije kraja kada je vodila 44:43, a onda Poljska radi 6:0, a Hrvatska post prekida kasno, 15 sekundi prije kraja susreta kada Ramljak smanjuje. Brza osobna pogreška poslala je na liniju slobodnih Matczaka koji je precizan, na drugoj strani Šarić promašuje i Poljska slavi 51:46.

U našem sastavu Ramljak je ubacio 16 poena uz osam skokova, ali i očajnu tricu 2/13, dok je Šarić uhvatio 15 skokova. Osim Ramljaka za tricu su loši bili i Buovac sa šutom 1/9 te Širko s 1/6. Kod Poljske 19 poena i deset skokova upisao je Michalak, a 12 poena i osam skokova Ponitka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!