Košarka

Talijani bez Eurobasketa

Branimir Korać • petak, 14.08.2009.
Talijani bez Eurobasketa

Francuska je i drugi put svladala Italiju u dodatnim kvalifikacijama i tako ju izbacila iz igre za Eurobasket. Puno kvalitetniji Francuzi slavili su s visokih 81:61...

Francuska je ispunila prvi dio plana i osigurala prvo mjestu u skupini i finale za odlazak u Poljsku. I prije početka dodatnih kvalifikacija bili su prvi favoriti, Talijani su im bili najveći konkurenti, ali već pobjeda u Cagliariju dovela je Francusku na korak od prvog mjesta. Večeras su na domaćem parketu ponizili Talijane i razbili ih 81:61.

Od samog početka susreta sve je bilo jasno. Francuska je odmah povela s visokih 17:2 i nagovijestila tešku večer za posve indisponirane goste. Fizička nadmoć dolazila je do izražaja u gotovo svakom napadu, prednost je ostajala dvoznamenkasta, a početkom drugog poluvremena domaćin je prvi put dostigao i 20 poena viška. Do kraja susreta Italija nije davala nikakvu naznaku kako bi mogla zaprijetiti.

Kod Francuske najbolji su bili Tony Parker s 23 poena i pet asistencija te Nicolas Batum s 18 poena, osam skokova i šest ukradenih lopti. Kod Italije Marco Belinelli ubacio je 19 poena, a Jacopo Giachetti dodao je 13.

Dodatne kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Francuska81:61Italija
1Francuska 31+29
2Finska 22-2
3Italija 13-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!