Košarka

BiH spremna za završnu bitku

Branimir Korać • petak, 14.08.2009.
BiH spremna za završnu bitku
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši BiH upisali su još jednu pobjedu u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Eurobasket. U Zenici je svladan Portugal čime je BiH napravila veliki korak prema doigravanju s Francuzima za Poljsku...

BiH upisala je očekivanu pobjedu protiv Portugala koja ju je dovela na vrh skupine dodatnih kvalifikacija za Eurobasket. U Zenici su Portugalci svladani 73:61, no BiH kako bi osigurala prvo mjesto i dvoboj s Francuzima za odlazak na Eurobasket, morat će s Belgijom odigrati vrlo gust meč ukoliko Belgijci ne kiksaju protiv Portugala.

Susret u Zenici riješen je u završnici prvog poluvremena. Do sredine druge dionice bio je to rezultatski izjednačen dvoboj, no BiH onda radi seriju do odlaska na odmor 15:2 i s 39:28 otišla na poluvrijeme. U nastavku susreta Portugal je samo još jednom zaprijetio i to početkom posljednje četvrtine kada je Gomes tricom smanjio na 57:54, no Tuljković i Gordić odmah uzvraćaju i BiH ponovno odlazi na plus devet nakon čega povratka za Portugal više nije bilo.

Kod BiH najbolji su bili Nemanja Gordić s 18 poena i Kenan Bajramović s 15 poena i šest skokova. Kod Portugala po 15 poena ubacili su Jose Costa i Elvis Evora.

Dodatne kvalifikacije, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bosna i Hercegovina73:61Portugal
1Belgija 31+26
2Bosna i Hercegovina 310
3Portugal 04-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!