Nogomet

Jurčić: "Cilj nogometa je uživanje publike"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 16.08.2009.
Jurčić: "Cilj nogometa je uživanje publike"
Foto: Davor Sajko

Dinamovo ”gaženje” protivnika u Ligi 16 nastavilo se ”petardom“ protiv Osijeke nakon koje je trener Krunoslav Jurčić najsretniji bio taktičkom disciplinom svoje momčadi, iako nije zaboravio dometnuti da je sigurno i publika mogla uživati u igri njegove momčadi, a da se nogomet zbog toga i igra...

Publika u Zaprešiću zaista je mogla uživati u Dinamovom nogometu, osim grupe gostujućih navijača čija je momčad doživjela težak potop i tako nastavila seriju loših igara.

Puno toga nije imao za reći gostujući trener Tomislav Steinbruckner: "Što reći nakon ovakve pobjede Dinama, sve se vidjelo na terenu. Čestitke Dinamu na pobjedi od 5:0. Mislim da je razlika u kvaliteti očigledna. Ovom bih prigodom i zaželio Dinamu sreću u narednim europskim ispitima, dakle već u četvrtak protiv Heartsa."

Karlo Primorac bio je u proljetnom ogledu s Dinamom jedan od najboljih Osječana, ovoga puta osječki trener nije mu dao prigodu: "Primorac ima malo problema s ozljedama, nije sto posto fit, pa sam računao da ga sačuvam danas za narednu utakmicu s Međimurjem. Računao sam i na veću pokretljivost Barišića i Šorše, ali nije uspjelo."

Ovacije publike u Zaprešiću dovoljno su rekle o igri Dinama, a Jurčić nije zaboravio pohvaliti ono što je njega najviše razveselilo: "Moram izraziti svoje zadovoljstvo prvenstveno detaljem na kojem uvijek inzistiram – disciplinom u igri i taktičkom disciplinom, iako naravno da vesele i pobjeda i tri boda. Mi imamo igrače koji su dobri prema naprijed, a kad pokazuju i ovoliko volje u odgovornoj igri onda imamo što tražiti i u Europskoj ligi. Cilj ove igre je uživanje u nogometu, a mislim da su navijači i večeras mogli uživati."

Jurčić je dodao da je tu najviše mislio na Sammira i Moralesa, s obzirom da "njihovo znanje nije upitno".

Dvoboj s Osijekom Dinamovcima je značio više nego pobjeda protiv Croatije, konačno je zaboravljen Red Bull: "Imali smo nekoliko treninga bez smijeha i sigurno je da nam je trebalo vremena da uhvatimo ponovno onu formu i da je nastavimo dizati što u principu radimo tijekom cijele sezone."

Obrambena četvorka protiv Osijeka dobit će prigodu i s Heartsom: "Danas su jako dobro izgledali, ovo im je moralo dati dodatno samopouzdanje i tu nemam nekih drugih rješenja."

Dinamov 21 gol u samo četiri utakmice Prve HNL dovodi do velikog upitnika iznad projekta Lige 16, no Jurčić smatra da je prerano za davanje ocjena novom formatu natjecanja: "Palio sam dečke da igramo protiv Osijeka, da ne igramo s protivnicima kao do sada. Mislim da ne treba optuživati Ligu 16 za našu gol-razliku. No, jasno je da se kvaliteta malo raspršila povećanjem broja klubova, to ne možemo sakriti."

Jesu li Dinamovi treninzi onda jači od HNL utakmica? Bilo je to preprovokativno pitanje za Jurčića da bi dao potpuno iskren odgovor: "Ja sam bio trener u manjim klubovima kad znaš da nemaš previše prostora za isprobavanja. Ja sam zahtjevan trener, sigurno da na treninzima težim tempu koji nas čeka u Europi. Danas smo samo igrali napad, a protiv Heartsa nas čeka utakmica gdje barem pola vremena se branimo."

S obzirom koliko lagano igra Dinamo u HNL-u, nameće se imperativ prolaska u Europsku ligu kako bi se ova momčad isplatila: "Jasno je da nama slijedi bitna utakmica. Mi si sada možemo osigurati jako lijepu jesen, velika su ulaganja zbog te Europe i jasno da je treneru Dinama i to imperativ."

Za kraj, Jurčić je komentirao i rezultate svog kuma Borimira Perkovića s Interom: "Uz dužno poštovanje prema tim igračima, Boro ima kadar koji je u donjem dnu hrvatskog nogometa, a on ih je svojim kvalitetama doveo do toga da budu najugodnije iznenađenje Prve HNL."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!